VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Y-junien liikenne jatkuu ennallaan – taustalla VRLeaksin julkaisemat dokumentit

UUTINEN

Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) tänään (klikkaa edellistä linkkiä koko jutun lukemiseksi) julkaiseman päätöksen mukaan Helsingin ja Karjaan välinen lähijunaliikenne jatkuu ennallaan ainakin 31.12.2015 saakka

VR:n julkisuudessa kertomat tiedot ja perustelut Y-junien aiheuttamista täsmällisyysongelmista Kirkkonummi-Karjaa-välillä olivat ristiriidassa VRLeaksin julkaisemien artikkeleiden (linkit VRLeaksin aiempiin juttuihin alla) ja Liikenneviraston toimittamiin dokumentteihin verrattuina. VRLeaksin julkaisemien Liikenneviraston täsmällisyystilastojen perusteella LVM teki päätöksen jatkaa Y-junaliikenteen tilaamista VR:ltä entiseen tapaan.

VRLeaksin Y-juniin liittyvä kolmen jutun juttusarja löytyy aikajärjestyksessä alta:

23.1.2014: Rantaradan ongelmat
29.1.2014: Y-junien osuus kolme promillea Rantaradan täsmällisyysongelmista
30.1.2014: VR:n henkilöliikenne takuuvarma monopolibisnes – johdolle satojen tuhansien bonukset

Alla VR:n kaukoliikennejohtajan lausunto Rantaradan ongelmista, joka julkaistiin Turun Sanomissa 23.1.2014:

VR Groupin kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen sanoo, että ohjausvaunuista johtuvat myöhästymiset ovat olleet yksittäisiä.
– Tämä on ihan höpöhöpö-juttu. Olen ollut mukana ottamassa käyttöön aika montaa kalustoa, ja tämän kaluston vikamäärät ovat olleet pieniä.
VRLeaksin mukaan ohjausvaunulliset junat myöhästyivät rantaradalla loka–joulukuussa 6 660 minuuttia. Yhteensä myöhästyneitä IC-junia oli 1 252 kappaletta. Helsingin ja Turun välillä ajettiin yhteensä noin 3 000 IC-vuoroa.

VRLeaks

Jätä kommentti