VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Poliisi: VR:n mahdollinen salakatselu vanhentunut – tietosuojavaltuutetulla ei resursseja tutkintaan

UUTINEN

VRLeaksin KRP:lle jättämä tutkintapyyntö ei johtanut esitutkintaan

VRLeaksin keskusrikospoliisille 21.1.2015 jättämä tutkintapyyntö VR:n mahdollisesta VRLeaksin toimitukseen kohdistuneesta salakatselusta ei johtanut esitutkinnan aloittamiseen Helsingin poliisilaitoksella. Helsingin poliisi pyysi VRLeaksia ottamaan yhteyttä tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnioon. Aarnion mukaan tietosuojavaltuutetun toimistolla ei ole resursseja alkaa tutkia tämänkaltaisia asioita, sillä tietosuojavaltuutetun toimiston toimivalta ei yllä poliisin valtuuksiin.

Helsingin poliisi suoritti kolme vuotta sitten kotietsinnän VR-Yhtymä Oy:n pääkonttoriin ja takavarikoi sieltä useampia tietokoneita mahdollisten laittomien henkilörekistereiden tarkistusta varten. Poliisin tuolloisessa esitutkintamateriaalissa todettiin, että VR:ssä oli suoritettu salakatselua, mutta asian syyteoikeus oli vanhentunut. Laittomia henkilörekistereitä VR:n järjestelmistä ei sen sijaan poliisin esitutkinnassa löytynyt. VR:n tuolloinen turvallisuusjohtaja ei kuitenkaan poissulkenut niiden olemassaoloa, kuten alla olevista dokumenteista selviää.

Alla sekä vuoden 2012 että vuoden 2015 tutkinnan päätökset Helsingin poliisilaitokselta täsmälleen samoista epäilyistä.

HPL TP 27012015

HPL TP 22052012

 

VR-Yhtymä Oy kertoo haastehakemuksessaan, ettei VR:n toimiva johto tiennyt yllä olevista toimeksiannoista. Lienee luonnollista kysyä, miksi sitten VR:n toimiva johto on antanut toimeksiantoja VR:n entiselle turvallisuuspäällikölle näillä viitteillä? Huomionarvoista tässä on se, että VR:n entinen turvallisuuspäällikkö on tehnyt töitä VRLeaks-viitteellä niinä viikonloppuina, jotka olivat alun perin merkitty hänelle vapaiksi.

Lisälomake

VRLeaks ei voi olla varma, etteikö mahdollista salakatselua olisi jatkettu vuoden 2012 jälkeen.

VRLeaks

One response to “Poliisi: VR:n mahdollinen salakatselu vanhentunut – tietosuojavaltuutetulla ei resursseja tutkintaan

  1. rivityöläinen 7.2.2015 23:21

    VR:n kohdalla kaikki on nykyään mahdollista. Muutamassa vuodessa on koko VR:n maine tärvätty ja omituiset uutiset seuraavat toisiaan. Voisi välillä lukea jotain hyvääkin mainitusta monopoliyrityksestä. Asiakaspalvelu on heikennetty äärirajoille, työntekijöitä passitettu kilometritehtaalle ja toimintojen luotettavuus on nolla. Henkilöstötutkimukset osoittavat, että VR ei ole järin viihtyisä työpaikka. Kaikesta huolimatta johto korjaa muhkeat bonukset. Varmasti uudistusta tarvittiinkin VR:ssäkin, kuten yleensäkin toimivissa yrityksissä, mutta taitoa kysyy viedä uudistukset läpi niin, että palvelutaso ja luotettavuus eivät kärsi ja vielä työntekijöidenkin mielipide ja panos otetaan huomioon. Muutoksen läpivieminen ilman näkyviä notkahduksia olisi vasta ylimääräisten korvausten paikka. Omistajaohjauksen pitäisi vähitellen herätä ja käyttää sille kuuluvaa valtaa. Nykyinen tilanne sotii suomalaista oikeuskäsitystä vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: