VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan ansiotulot 740.925 EUR vuonna 2011

VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Mikael Aro ansaitsi ansiotuloina verovuonna 2011 740.925 EUR. VR Groupin vuosikertomuksen mukaan yhtymän toimitusjohtajan palkka vuonna 2011 oli 504.600 EUR ja kannustinjärjestelmistä vuonna 2011 maksettu bonus oli 146.342 EUR. Toimitusjohtaja Mikael Aro on lisäksi yhdeksän eri yhtiön hallituksen jäsen, joiden jäsenyydestä maksetaan erillinen kokouspalkkio.

Yhtiöt ovat:
Avecra Oy, hallituksen puheenjohtaja
Corenet Oy, hallituksen puheenjohtaja
Nordic and Baltic Cinema Bidco Oy, hallituksen puheenjohtaja
Transpoint International Oy, hallituksen puheenjohtaja
VR Track Oy, hallituksen puheenjohtaja

Altia Oyj, hallituksen jäsen
East Office of Finnish Industries Oy, hallituksen jäsen
Finnkino Oy, hallituksen jäsen
Varma Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö, hallituksen jäsen

VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan palkka on selvästi korkein valtion kokonaan omistamista yhtiöistä. Vertailun vuoksi alla Alkon, Itellan, Veikkauksen ja Yleisradion toimitusjohtajien ansiotulot vuodelta 2011. Merkille pantavaa on se, että Itella Oyj:n liikevaihto (1900 milj. euroa) on 32%:ia suurempi kuin VR Groupin (1437 milj. euroa), mutta VR Groupin toimitusjohtajan ansiotulot ovat 43%:ia suuremmat kuin Itella Oyj:n toimitusjohtajan ansiotulot.

Alko Oy, Jaakko Uotila, 224.803 EUR
Itella Oyj, Jukka Alho, 517.121 EUR
Veikkaus Oy, Risto Nieminen, 445.412 EUR
Oy Yleisradio Ab (valtio-omistus 99,98%), Lauri Kivinen, 330.532 EUR

(Jutun päivitys 1.11.2012 klo 12.06 Itellan ja VR Groupin liikevaihtovertailuiden osalta)

3 responses to “VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan ansiotulot 740.925 EUR vuonna 2011

 1. prinsiippi 7.11.2012 11:11

  Haloo Hautala! Täällä olisi töitä! Vai onko ministeri koristeena?!
  Kyllä tämän suuruusluokan palkkiot vievät kaikki perusteet mittavalta saneerausohjelmalta. Pienipalkkaiset, vuosikymmeniä firman hyväksi töitä paiskineet, potkaistaan kylmästi ulos ja johto ulosmittaa omiin taskuihinsa kaikkien työn tulokset. On suorastaan noloa, että valtion omistama firma sallii toiminnan, joka on moraaliltaan yleisesti tuomittua.

 2. rivityöläinen 8.11.2012 21:56

  VR:llä tuntuu olevn yt-neuvottelut jatkuvasti käynnissä.Paljonko väkeä vielä vähennetään?
  Pienemmistäkin vähennyksistä kuin nyt VR:llä, on mediassa kohistu ja vaadittu tukea irtisanotuille.
  Valtion omistavan VR:n toimenpiteistä ei näy juurikaan kommentteja puhumattakaan kritiikkiä.
  On sanomattakin selvää,että jatkuvien yt-neuvotteluiden myllytyksessä työntekijän asema ei ole kadehdittava. Vuosikymmeniä palvelleet ovat yleensä myös maksaneet liitoilleen vuosikymmeniä jäsenmaksuja ja ovat luottaneet siihen,että liitot puolustavat heidän etujaan.Nyt näyttää siltä,että vain työnantaja sanelee ehdot ja etuja poljetaan surutta.Ei ole sitten ihme,että työntekijät ovat pettyneitä niin työnantajaansa kuin liittoihinsa.Johdon palkkiot ja bonukset ovat epäoikeudenmukaisuudessaan järkyttävää luettavaa.Onneksi nämä ovat sentään ylittäneet uutiskynnyksen.

 3. Cicero 11.12.2012 12:05

  VR:llä muutos nykymenoon tapahtui Aron tultua toimitusjohtajaksi. Vanhaa valtion laitosta ajetaan ”liikelaitokseksi” kuin käärmettä pyssyyn. Yltiöpäistä uudistamista on seurannut voimakas tyytymättömyys henkilökunnassa. Henkilöstölle suunnatut työtyytyväisyyskyselyt ovat sen varmasti johdolle kertoneetkin. Oletettavasti suuri osa toiminnan huonosta laadusta johtuu sekä tuosta tyytymättömyydestä, mutta myös siitä, että uudistuksen ollessa itseisarvo, ei perustoiminnan toimivuuteen enää riitä resursseja. Seurauksena uudistuksista on ollut vain siis tyytymätön ja vähenevä henkilökunta ja myös tyytymättömät asiakkaat. Tästä VR palkitsee johdon bonuksilla, jotka ovat moninkertaiset esim. veturinkuljettajien vuosipalkkaan verrattuina. Valtion yhtiöt ovat muutenkin täysin tuuliajolla kontrollin suhteen. Politiikoilla ei riitä kompetenssi, eikä mielenkiinto, eikä varsinkaan uskallus, laittaa asioita kuntoon. Mellastus siis jatkuu…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: