VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Helsingin käräjäoikeus VR:n entisen turvallisuuspäällikön autojupakasta: maksettavaa lähes neljännesmiljoona

UUTINEN

VRLeaksin hetki sitten Helsingin käräjäoikeudesta saaman tuomiolauselman mukaan VR:n entinen turvallisuuspäällikkö joutuu maksamaan VR:lle vahingonkorvauksia VR:llä vuokralla olleen auton käytöstä 248.236,98 EUR. Tämän lisäksi hänelle langetettiin 1,5 vuoden mittainen ehdollinen vankeustuomio törkeästä petoksesta.

Helsingin käräjäoikeus 12032015

VRLeaksin VR:n toimivalta johdolta saamien tietojen mukaan VR:n entinen, nyt tuomittu turvallisuuspäällikkö, oli kyydittänyt kyseisellä autolla muun muassa VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Mikael Aroa. Niin ikään saman auton kyydissä on kuljetettu VR:n entistä turvallisuusjohtajaa, lähiliikennejohtajaa ja muita VR:n toimivaan johtoon kuuluneita henkilöitä.

VR:n johto hyväksyi autovuokrasta muodostuneet laskut

Helsingin käräjäoikeuden tuomiolauselmasta käy ilmi, että VR:n toimiva johto ei tiennyt, mitä termi ”kenttäjohtoyksikkö” tarkoittaa. VRLeaksin tarkastelemista esitutkintapöytäkirjoista käy kuitenkin yksiselitteisesti ilmi, että kyseessä on ollut ajoneuvo, auto. VR:n toimivan johdon mukaan VR:n entinen turvallisuuspäällikkö on käyttänyt kenttäjohtoyksikköä, autoa, myös henkilökohtaisiin ajoihinsa, esimerkiksi koti- ja harrastusmatkoihinsa.

Mikäli kyseessä olisi ollut entisen turvallisuuspäällikön henkilökohtainen auto, hän olisi voinut laskuttaa auton käytöstä kilometrikorvauksia. Näin hän ei kuitenkaan ole tehnyt.

Alla VR:n johdon hyväksymä sopimus kenttäjohtoyksikön käytöstä ja palvelun tilaamisesta FPS:ltä.

FSP-sopimus

Esitutkintamateriaaleista selviää myös se, että VR:n entisen turvallisuuspäällikön jokainen ostolasku kiersi hyväksytettävänä VR:n ylimmän johdon kautta.

Nämä tosiseikat huomioiden Helsingin käräjäoikeuden tänään antamaa päätöstä voidaan pitää erikoisena.

VRLeaks

Juttua päivitetty 12.3.2015 klo 15.18 esitutkintapöytäkirjojen ja Helsingin käräjäoikeuden antaman tuomion osalta

2 responses to “Helsingin käräjäoikeus VR:n entisen turvallisuuspäällikön autojupakasta: maksettavaa lähes neljännesmiljoona

 1. EiJulkinen 15.3.2015 22:19

  Homma pitäisi viedä hoviin kyllä totta tosiaan. En voi ymmärtää, miten VR:n hyväksyntäprosessien läpi menneet laskut voivat tulla työntekijän täysin maksettavaksi!!!

  Sen ymmärtäisin vielä, että oikeus olisi määränyt rangaistukseksi vapaan käyttöedun verran korvauksia ja nekin korvaukset verottajan suuntaan.

  Suomen oikeuslaitos on kyllä mätä… ja ilmeisesti tässä tapauksessa on ollut riskinä liian isojen pamppujen ”kärähtäminen”, joten suojelun vuoksi pistetään yksi kaveri koko sotkun maksumieheksi.

  • Esa-Pekka Virka-Kyösti 17.3.2015 13:59

   Kun huomioi VR:n pomojen suoranaisen venkoilun voi vain kuvitella, millaisia kotipoliiseja kyseiseen organisaatioon on vuosien saatossa pesiytynyt. Sitten luullaan, että voidaan tehdä ja toimia miten tahansa huvittaa. Nousee valta päähän, ja mikäs sen parasta kuin yhtiössä, joka haistattaa pitkät vuoron perään niin valtion omistajanohjaukselle kuin veronmaksajille, jotka viime kädessä maksavat myös johtajiston suurelliset edut ja henkilökunnan perheiden ale- ja vapaamatkat kalliina hintoina ja karsittuna vuorotarjontana. Kaikki edellä mainittu tapahtuu ”vaativassa markkinatilanteessa”, kun henkilöliikenne on edellelleen monopolisoitu firmalle, joka vähät välittää yleispalveluperiaatteen toteutumisesta tai satsaamisesta maakuntien joukkoliikenteen kehittämiseen. Viime vuosien ajan on keskitytty liikaa business-matkustajiin, joiden matkat maksaa firma. Työmatkaliikenteen tarpeet on vastaavasti laiminlyöty jo vuosien ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: