VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n tuoreimmat henkilöstötyytyväisyysmittaukset VR:n intranetissä

VRLeaksin saamien tietojen mukaan VR-Yhtymä Oy:n henkilöstön työhyvinvointi ei ole parantunut viime syksyn jälkeen merkittävästi. VRLeaksille VR:n intranetistä (Verstas) vuodetun kuvan mukaisesti VR:n henkilöstötyytyväisyys näyttää tältä:

Työt ovat lisääntyneet (49 %:ia vastaajista)

Työstä on kadonnut mielekkyys (32 %:ia vastaajista)

8 responses to “VR:n tuoreimmat henkilöstötyytyväisyysmittaukset VR:n intranetissä

 1. elli 11.6.2012 08:45

  EI hyvältä näytä.Tarttis tehrä jotain?

  • Ville S 11.6.2012 21:28

   Ei tosiaankaan näytä. Jos kolmannes vastaa, että työstä on kadonnut mielekkyys, voidaan puhua kriisiyrityksestä. Hienosti on Aron uudistusohjelma purrut. Valitettavasti sen enempää Yhtymän kuin Trackinkään johdolla ei oikein ole ymmärrystä siitä, mitä yrityksen johtaminen tarkoittaa. Jos sen luulee tarkoittavan vain jatkuvaa organisaation hämmentämistä ja yt-neuvotteluja, niin tulos on tässä.

   • BRL 12.6.2012 11:57

    Huonolta todellakin näyttää. No ei sinänsä yllätys. Joissakin yksiköissä esimiehet antavat ymmärtää, ettei työntekijöiden kannata kauheasti tuoda esiin omia toiveita (ihan yksinkertaisiakin, ei mitään mullistavaa), koska jos ei ”työantajan toimintatavat kiinnosta, niin sitten voi toki lähteä”. Tällainen asenne johtaa huonoon ilmapiiriin, pelkoonkin jopa, mikä taas näkyy työtuloksissa. Esimiehet tarvitsisivat koulutusta, omien sokeiden pisteiden tuntemista – eikä esimieheksi pitäisi valita epävarmuuttaan ylimielisyydellä peitteleviä tyyppejä…

 2. Kypsynyt 12.6.2012 13:53

  Samoja sanamuotoja on käytetty ja käytetään muissakin valtionyhtiöissä. Päättäjät eivät joudu koskaan vastuuseen, josta johtuen tämä käytös on täysin mahdollista ja vauhti senkun pahenee.

 3. Mikko Nieminen 12.6.2012 19:32

  Työstä katoaa mielekkyys, kun lisätään työn määrää ja vähennetään siitä maksettua palkkiota. Eiköhän tämä sama tulos olisi nähtävissä myös yhtiön johdossa (mikäli heiltäkin otettaisiin rahat pois ja irtisanottaisiin joka kolmas). Tähän kun vielä lisätään, arvostuksen puute, niin rupeaa olemaan nuo tulokset valmiit.
  ”Työvoimatoimistossa on satoja henkilöitä valmiina tekemään SINUN työsi, huomattavasti halvemmalla.” Tätä lausetta en sentäs ole vielä suoraan kuullut rautteillä ollessani, mutta rivien välistä luettavissa kylläkin.

  Onhan se mahdollista, että ylin johto on todennut yrityksellä menneen hyvin liaan pitkään. Nyt on vain näytettävä alemmille henkilöille, että aina voi mennä myös huonommin. Tottahan kuitenkin on myös se, että hyväänkin oloon turtuu, eikä sitä enää arvosta. Jostain syystä en kuitenkaan pidä tätä kovinkaan todennäköisenä syynä nykyiseen tilanteeseen.

  Itse luulisin tämänkaltaisten lukujen johtuvan siitä yksinkertaisesta asiasta, että nyt on pohja kokeiltu. Tyytyväinen henkilökuntahan on tehokkainta. Nyt ollaan siinä tilanteessa, jossa huomattiin, näin kaltoin kohdellun henkilökunnan tehokkuuden laskeneen. Työntekijöiden tyytyväisyyden palauttamiseksi, ei kuitenkaan tarvitse satsata niin paljon, kuin heiltä on jo otettu pois. Esimerkkinä seuraava: Ennen tämän ”tehostamisen” alkamista jokainen teki töitä 100% edestä. Otetaan pohja selville, tekijät pysyvät vielä jotenkuten yhtiön kirjoilla ja tekevät töitä….sanotaan nyt vaikka 60% tehokkuudella. Tästä saatiin säästöä 25%. Seuraavaksi heitetään pari armopalaa takaisin, jolloin tehokkuus nousee merkittävästi (”ei ne olekkaan hyljänneet meitä”-mielialan johdosta). Lopputuloksena saadaan 98% tehokkuus ja 15% säästö.
  (Väliin mainittava, näiden prosenttien olevan aivan tuulesta temmattuja, ei mihinkään tutkimukseen perustuvia. Perustan prosentit omaan käsitykseeni ihmismielestä ja sen petollisuudesta.)
  Mistäs luulit firman pikkujoulujen yms, johtuvan???? Herra, isoherra tarjoaa lounaan ja saunakaljat, jonka jälkeen tekijät työskentelevät tehokkaammin seuraavat pari kuukautta. Jotkut meistä tekevät töitä jopa palkatta muutaman tunnin, siinä ”juhlien” lomassa. (lounasas 20e kaljat 20e, palkatonta työtä 3h, kumpi voitti??)

  Ihan himppasen meinaa eksyä aiheesta, joten lopetellaanpas tähän tällä kertaa.

  • elli 13.6.2012 11:59

   Hyvä Mikko! ”Työstä katoaa mielekkyys,kun lisätään työn määrää ja vähennetään siitä maksettua palkkiota,”

 4. Ari Kovanen 13.6.2012 21:15

  Ei VR-Trackin porukka ainakaan ole jäänyt peukaloitaan pyörittelemään,kun lomautukset 2010 alkoivat niin porukka alkoi äänestämään jaloillaan.Sitten sähkömiehet vaihtoivat liittoa kun erään liiton johto alkoi nuolemaan työnantajapuolen persettä ja luultavasti jotain muutakin.Nyt kun työnantaja rautatieläisten liiton myötävaikutuksella vie niitä vähäisiäkin palkanlisiä mitä on vielä jäljellä niin porukan lähtöhalut vaan lisääntyy.Eikä tarvitse olla kummonen ennustaja jos tulevana talvena (mahd.Lumisena talvena).Vakuuttuu ainakin siitä,että bussit kulkee,junat ei.

  Motto:” Noi rautateiden hommat on kuin itkis ja nussis ja näkis kuoleman unta”
  Yks`Andy .

  • elli 15.6.2012 09:04

   Se, ERÄÄNLIITON johto on nuollut sitä jo valovuosia.Palkkaneuvvotteluissa sopimus ensimmäisenä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s