VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan perjantaipalsta 25.5.2012

VR:n toimitusjohtaja kertoo palstallaan tällaisia asioita tänään (25.5.2012):

VRLeaks nostaa toimitusjohtajan viikkopalstasta yhden kappaleen esiin, ja se on tämä: ”Avoin keskustelu ihmisten välillä on hyvä juttu. Meillä on moni asia kunnossa, mutta kehitettävääkin on.” VRLeaks kummastelee sitä, miksei yhtymän toimitusjohtaja puuttunut yhtiön sisäisessä viikkotiedotteessaan mitenkään viikon 21/2012 uutisointiin, jotka koskivat VR-Yhtymä Oy:tä.

13 responses to “VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan perjantaipalsta 25.5.2012

 1. murmur 26.5.2012 17:04

  Vanhojen työntekijöiden kohtelu
  VR on käyttänyt ns irtisanomispakettia karsiessaan työntekijöitään. Alkuvaiheessa paketin ottajilla ei ollut käsitystä siitä, ettei sitä lasketa työntekijän hyödyksi eläkertymää kartuttamaan. Työnantajapuoli ei sitä myöskään kertonut, vaan esimiehet antoivat ymmärtää, että paketti kannattaa ottaa. Näin kerrottiin mm henkilölle, jonka eläkeikä olisi tullut täyteen paketin kertymän lisäämänä. Vasta oikeuksiaan perätessään hänelle selvisi, ettei olekaan oikeutettu eläkekertymään, vaan menettää näin noin 1½ vuoden jakson. Allekirjoittamassaan sopimuksessa tästä ei ole yksiselitteistä mainintaa. Myös eläkeasioita hoitavat tahot antoivat ristiriitaisia tietoja. Eipä kertynyt kuin mittavat puhelinkulut! Mikäli hänellä olisi ollut asiallista tietoa paketin tästä puolesta, ei hän olisi ottanut koko pakettia.
  Ei vain tunnu kohtuuliselta, että pitkään hyvin palvellut tyäntekijä joutuu lopettamaan uransa kokien noin ikävää kohtelua. Siinäkö on kiitos vuosien työstä! Nykyisen johdon linjana tuntuu olevan mitätöidä pitkän palveluksen merkitys. Nämä pitkään palvelleet vain pitivät pyörät pyörimässä ja tiesivät mitä tekivät, vaikka lukuisat esimiehet ja johtajat eivät sitä aina tienneetkään.
  Onko VR:n pyrkimys evätessään eläkkeen kertymisen, ollut karttaa eläkevastuita ja pienentää ne mahdollisimman olemattomiin. Eläkefirmanahan nyt on Varma.
  Kuten olemme saaneet lukea, rahaa VR:llä on käyttää mitä moninaisimpiin, epäasiallisiltakin vaikuttaviin kestityksiin ja vastaaviin, puhumattakaan johdon bonuksista! Eikö mieluummin olisi kannattanut kohdella asiallisesti ilman omaa syytään vähennyslistallekin joutuneita työntekijöitään, eikä vain pyrkiä vielä heidän etujaan leikaten tekemään niin sanottua tulosta!
  Nykyisestä imagostaan VR saa kiittää nykyistä linjaansa ja johtoa. Joskus vuosikymmeniä sitten, VR oli arvostettu tyänantaja. Veeärräläisyys periytyi usein seuraavalle sukupolvellekin ja yhteishenki oli vahva. Nyt perinnöksi saattaa usein jäädä vain katkeruus ja epäoikeudenmukaisen työnantajan maine!
  Nimim. Tyrmistyneenä seurannut

  • Hetken vielä Rautatieläinen 31.5.2012 08:23

   Allekirjoitan tämän täysin! Vielä 10 vuotta sitten oli ammattitaito ja -ylpeys vahva, ja VR paras kuviteltavissa oleva työnantaja mutta järjestelmällisesti on ylemmät toimihenkilöt asiaan puuttuneet niin että VR on nykyään häpeäleima. Kun työntekijälle tarpeeksi usein osoitetaan että sinusta ei ole mihinkään, alkaa sitä tekijäkin uskoa ja työn laatu huveta. Kiittäminen ei olisi iso uhraus. Usea työtoverini on jo irtisanoutunut, minä itse olen seuraava. Parempi lähteä ennen kuin potkaisevat pellolle kustannustehokkaasti.

 2. Rivityöläinen 26.5.2012 19:14

  Vanhojen työtekijöiden kohtelu on ollut kyllä halpamaista. Kun pienipalkkaisten eduista vielä karsitaan,se kyllä tuntuu.Varsikin naisten palkkakehitys ei ole ollut päätähuimavaa-töitä on kyllä saanut paiskia pienenevällä porukalla. Korkeintaan joku erityisryhmä on voinut olla palkkaansa tyytyväinen.Niin Transpointin kuin Cargokin puolella toimistoissa palkkaus oli alle yleisen keskitason.
  Silloin jokainen ymmärtää,kun vähästä vielä viedään niin menetys kirpaisee.Joillakin voi yksi kokouspalkkio olla suurempi kuin nyt pienipalkaiselle kertyvä kuukausieläke.

 3. Ville S 26.5.2012 19:18

  Aro ei ehdi kaikkiin joutavuuksiin puuttua, kun aika menee sen miettimiseen, miten saisi kupattua itselleen mahdollisimman paljon bonuksia. Suhteellisen mukavalta ansiokehitys näyttääkin tämän päivän uutisoinnin perusteella.

  Konsernin toimitusjohtaja oli syksyllä kovasti huolissaan VR Trackin kilpailukyvystä ja oli voimakkaasti painostamassa työntekijöitä kilpailukykysopimuksen taakse. Lopulta johto sai tahtonsa läpi ja muun muassa asentajien etuja leikattiin. Tämä kilpailukykyasia ei kuitenkaan näytä koskevan yrityksen johtoa, kun palkka+bonukset ovat selvästi korkeampaa tasoa, kuin muissa valtionyhtiöissä. Ansiokehitys on myös noin 10-kertainen työntekijöihin verrattuna. Mikähän meteli siitä nousisi, jos henkilökunta alkaisi vaatia 25 % palkankorotusta!

  Murmur esitti hyvän näkemyksen VR:n nykyisestä henkilöstöpolitiikasta. Vuosikymmeniä talossa olleita lähes kuusikymppisiä ihmisiä potkitaan kylmästi kortistoon odottamaan, lopulta peruspäivärahalla, eläkeikää. Näin VR:ssä nykyisin hoidetaan talossa pitkään olleiden työntekijöiden palkitseminen ja samaan aikaan johdolle jaellaan satojen tuhansien eurojen tulospalkkioita.

 4. Valtteri 26.5.2012 21:26

  Mitäs se Aro sanoikaan vähän aikaa sitten tv:ssä? ”Bonuksia ei tule”, hän veisteli. Kyllä tuollainen valehtelija ja bonusimuri ei sovi VR:n toimenkuvaan millään lailla. Firman maine on mennyt ja eniten siihen on vaikuttanut Aro itse.

  • BRL 28.5.2012 12:49

   Niinpä. Tällainen mukava ”jutustelu” perjantaipalstalla tuntuu lähinnä säälittävältä yritykseltä nostattaa yhtiön sisäistä henkeä. Onnistuuko huijaamaan ketään muuta kuin itseään ja muita johtajia?

 5. turbo 27.5.2012 19:39

  Johan nyt on jumalauta, totta kai johtajilla on isot palkat, eikä ne ole suoraan henkilöstöltä pois.

  • Uuno 29.5.2012 11:43

   Eivät ole suoraan henkilöstön tilistä pois, vaan paljon vakavampaa. Ovat henkilöstön sitoutumiseesta pois, ja se vasta maksaakin.

   Tätähän eivät bonuspossukerhon veljet suostu tunnustamaan, eikä heidän tarvitsekaan, koska moraalin rapautuminen ei näy muutamassa kvartaalissa.

 6. elli 28.5.2012 09:12

  Eläkkeelle jääviä ei muisteta millään tavoin.Ei senpuoleen,että olisin sitä vailla!…Vanhat työntekijät unohdettu,jotka pitivät VR.än.pystyssä valovuosia!…Bonuksia vaan pomoille.

 7. Werneri 28.5.2012 19:13

  Periaatteesta tässä on kysymys. Jos firmalla ei mene hyvin ja henkilöstö voi pahoin, miten voidaan maksaa silloin tilanteen aiheuttajalle kovat bonukset? Kyllä nämä rahat on kaikki tuloksesta pois. Työntekijöitä kentälle on saatava lisää, ei pääkonttoriin keksimään lippu-uudistuksen kaltaisia emämunauksia.

 8. semmosta 29.5.2012 19:43

  Ja tänään myytiin osa Transpointista……

 9. Bob 31.5.2012 08:52

  Käsittääkseni Aro ei ole saanut bonuksia, koska Yhtymän tulostavoite ei toteutunut ainakaan vuodelta 2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: