VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n ja LVM:n yhteinen nopeajunayhteyteen tutustumismatka Pietariin

VRLeaksin Liikenne- ja viestintäministeriöstä (LVM) saamien dokumenttien mukaan LVM:n virkamiehet olivat mukana Allegro-liikenteen avajaisissa 12.-13.12.2010 Helsingistä Pietariin.

12.12.2012 päivätyssä matkalaskussa lukevassa ohjelmassa lukee muun muassa: ”klo 20.30 VR:n isännöimät päivälliset” ja ”Pietari, Sokos Hotel Palace Bridge 21.45 Cocktails, VR Group isännöi”.

Toisaalta Valtiovarainministeriön ohjeessa lahjoista ja eduista (http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/02_henkilostohallinnon_asiakirjat/03_ohjeet/20100825Vieraa/Vieraanvaraisuudesta__eduista.pdf) kerrotaan pdf:n sivulla 2/7 yksiselitteisesti, että ”Rikoslain (1889/39) lahjusrikoksia koskevissa säännöksissä (16 luku) kriminalisoidaan lahjan tai muun edun vastaanottaminen ja antaminen tiettyjen olosuhteiden vallitessa.”.

VRLeaks alleviivaa myös sitä, että VR-Yhtymä Oy:n omistajana toimii Valtioneuvoston kanslia (VNK), ei LVM. VNK:n osallistuminen matkalle olisi selvää, mutta LVM:n tapauksessa näin ei välttämättä ole.

Alla asiaan liittyvä dokumentti olennaisilta osin (tarkemmat matkadokumentoinnit saa halutessaan VRLeaksiltä, mutta emme julkaise niitä VRLeaksissä):
Allegro-ohjelma 12122010

4 responses to “VR:n ja LVM:n yhteinen nopeajunayhteyteen tutustumismatka Pietariin

 1. simpe 30.4.2012 09:18

  Taitaa olla kaikki julkaisemisen arvoiset mätäpaiseet puhkaistu tai piilotettu. Se, että joku ministeriön virkamies saa jonkun toisen maksamat sapuskat ja juomat ei täytä skuupin tuntomerkkejä. Ao. virkamies syötetään ja juotetaan meilläkin, jos hän ilmoittaa tulostaan edes päivää etukäteen, vaikkei perheeni millään tavalla tule hyötymään lämpimistä suhteita ministeriöön. Vieraanvaraisuus on perinteinen suomalainen tapa, jota meillä edelleen noudatetaan kaikkien paikalle vaivautuvien, asiallisten ihmisten suhteen.

  • J 30.4.2012 13:39

   Jos virkamies saa toisen virkamiehen maksamat safkat niin oikeasti ne menevät meidän verovaroistamme. En minä ainakaan hyväksy tällaista kestitsemistä, ja tietyn rajan ylittäessään ne ylittäisivät jopa lahjuskynnyksen voimassa olevien määräysten mukaan – siinäkin tilanteessa että maksaja olisi yksityinen taho. Vaikka kyllästyttäväähän se on kuulla uudestaan ja uudestaan näitä samoja kestitysjuttuja. Tuo yleisyys ei kuitenkaan poista niiden merkityksellisyyttä, pikemminkin päinvastoin. Maan tapa näyttää olevan että virkamiehet porsastelevat yhdessä veronmaksajan (tai junamatkustajan) laskuun. Tälle pitäisi oikeasti tehdä jotain eikä aina painaa kaikkea villaisella.

   • SKJ 30.4.2012 20:08

    Eli tässä on VR antanut lahjuksen valtion virkamiehelle vai kuinka? Kyseessä on allegro joten ”lahjuksia” on antanut RZD ja VR yhteisvastuullisesti. Eli onko nyt päässyt käymään niin,että moskovalainen siivooja (ja pankkiiri) makselevat jonkun lounaita? Kyllä tällaiselle äärimmäiselle porsastelulle olis hyvä saada loppu.

 2. Juupatijuu 4.5.2012 12:28

  Tervetuloa matkustamaan ja juhlimaan meidän piikkiin! Laskunkin voitte lähettää, jotta nämä HV-kerhon pippalot ei näyttäisi niin pahalta – mikään pakko se ei tietenkään ole, mutta tällöin voi tulla ikävää julkisuutta, jos joku saa tietää. Meidän puolelta vaitiolo on 100%, olemmehan osakeyhtiö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: