VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n toimitusjohtajalle kultainen kädenpuristus 756.900,00 EUR – kustannus yhtiölle sivukuluinen yli miljoona euroa

VR-Yhtymä Oy:n julkaisemassa dokumentissa VRY_selvitys_hallinto-_ja_ohjausjarjestelmasta_2011 sivulla 8 kerrotaan toimitusjohtajalle maksetuista palkoista ja kannustimista. Dokumentissa lukee: ”Toimitusjohtajan irtisanomisaika on 6 kuukautta, jolta ajalta maksetaan normaali palkka. Lisäksi toimitusjohtajalle maksetaan 12 kuukauden palkkaa vastaava erokorvaus, mikäli toimitusjohtajasopimus irtisanotaan työnantajan toimesta.”

Tämä tarkoittaa toimitusjohtaja Mikael Aron kohdalla 504.600,00 euroa kerrottuna 1,5:llä, eli 756.900,00 euron korvausta, mikäli toimitusjohtaja irtisanotaan yhtiön toimesta.

Alla kuvaruutukaappaus yllä mainitusta dokumentista:

13 responses to “VR:n toimitusjohtajalle kultainen kädenpuristus 756.900,00 EUR – kustannus yhtiölle sivukuluinen yli miljoona euroa

 1. Hukkinen 2.4.2012 13:12

  Älkää irtisanoko. Siivotkoon jälkensä ja hoitakoon asiat kuntoon!

 2. Stroobo 2.4.2012 13:59

  Arolle potkut ja heti!

 3. Uuno 3.4.2012 08:29

  Viime aikojen julkisuus on paljastanut meille tavallisten työntekijöiden 99,9 prosentin enemmistölle, miten tähtitieteellisiä ja monikymmenkertaisia palkkoja ja etuja johtajamme ovat veliverkostoiden tuella itselleen kahmineet.

  Ainakin oma työmotivaatio keskipalkkaisena kansalaisena on näiden uutisten myötä mennyt. Voin käydä vielä töissä näyttelemässä sitoutunutta, mutta enempää on turha odotella.

 4. murmur 3.4.2012 11:07

  Miten tällaiset sitoumukset on voitu tehdä! Kuka näistä on vastuussa! Eikö pitäisi jo harkita Finnairissa tehdyn ’siivouksen’ soveltamista myös tällä suunnalla. VR:llä, varsinkin Transpointin puolella, on erityisesti naisilla teetetty töitä huomattavasti alle keskiansioiden olevilla palkoilla, vedoten kannattavuusongelmiin. Toisten selkänahasta revitään se, mikä sitten jaetaan helppona rahana ilmeisen hyvävelijoukolle!

 5. Uuno 3.4.2012 11:48

  Ja vaikka VRLeaks käsittelee vain valtionyhtiö VR:ää ja vaatii siltä valtionyhtiönä avoimuutta, ongelma on oikeasti koko talousjärjestelmä. Eivät myöskään yksityisen sektorin johtajien jättiedut ja ansiot ole oikeudenmukaisia. Eivätkä johtajat ole niitä kovalla työllään ansainneet, koska mikään firma ei menesty pelkillä johtajilla.

  Koko ikääntyvän läntisen Euroopan kohtalonkysymys on, miten ihmiset saadaan pysymään työelämässä pitempään. Tavoitteeseen ei päästä, jos ihmiset (ymmärrettävästi) asettuvat poikkiteloin oivaltaessaan tämän kaiken kohtuuttomuuden. Miten meillä on varaa siitä seuraavaan jättimäiseen yhteiskuntataloudelliseen vahinkoon vain siksi, että joku 0,1 prosentin porukka haluaa valtavasti rahaa ja etuja?

 6. Rivityöläinen 3.4.2012 12:06

  Ihmetyttää,missä liitot lymyävät! Eikö niiden tehtävänä olisi valvoa työntekijöiden etuja ja muutenkin työelämän oikeudenmukaisuutta? Nyt liitot näyttävät siunnanneen niin vanhojen työntekijöiden irtisanomiset kuin palkka-aletkin! Eikö nämä johdon ylisuuret korvaukset ole ristiriidassa hyväksyttyjen linjausten kanssa? Odottaisi,että ammattiliitot ,joille jäsenmaksuja maksetaan,ottaisivat aktiivisemman roolin ja näin todistaisivat tarpeellisuutensa nykypäivänkin työelämässä!!

 7. J 3.4.2012 12:12

  Ero yksityiseen yritykseen on siinä, että omistaja saa kyllä maksaa rahoistaan johdolle huippupalkkiot. Siinä ei ole mitään moraalisesti paheksuttavaa sinänsä. Samalla pitää kestää seuraukset, jotka luonnollisesti käsittävät kaikenlaisia ikäviä ilmiöitä kuten firman sisäisen yhteistoimintahengen heikkenemisen. On omistajan asia puntaroida hyötyjä ja haittoja toisiaan vastaan. Yleensä järkevä omistaja toteaa että johdon laadussa ei ole niin huimaa eroa palkkauksen seurauksena että sillä paikattaisiin yhteishengen katoaminen koko yrityksen tasolla. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

  Mutta valtionyhtiöt ovat meidän kaikkien veronmaksajien omistuksessa. Se tarkoittaa, että johdon jättipalkkiot maksetaan periaatteessa meidän taskustamme. Sitä ei ole pakko hyväksyä.

  • Kypsynyt 4.4.2012 11:09

   Yksi helppo tapa osoittaa näennäistehokkuutta on ulkoistaa henkilöstö ostopalveluihin. Saadaan vähemmällä henkilöstömäärällä mukamas enemmän aikaan, vaikka sama raha tai enemmänkin kuluu. Voidaan sitten kilpailuttaa alihankkijat vereslihalle ja laatu kärsii. Kulu on kuitenkin eri kustannuslajissa, laatu ei näy lyhyellä tähtäimellä viivan alla ja viestinnällisesti tämä kaikki näyttää paremmalta. Säästyneet henkilöstökulut voidaankin sitten suoraan siirtää johdon palkitsemiseen, jolloin palkitsemisen yhteismäärä ei nouse. Tässä vain yksi monista hienosti perustelluista tavoista siirtää rahaa johdon taskuun valtionyhtiöissä.

 8. Uuno 4.4.2012 11:16

  Ymmärrän kyllä eron yksityiseen yritykseen, mutta ei ole hyvä, jos kohtuutta vaaditaan vain valtionfirmoilta. Ei moraalikäsityksiä voi olla samanaikaisesti käytössä useita. Myös yksityisten firmojen tulos maksetaan viime kädessä meidän kaikkien pusseista, eivät ne avaruudesta rahaa saa.

 9. kolli 4.4.2012 13:02

  Onneks kerkesin luiskahtoo elakkelle tämmösestä virmasta!

 10. J 4.4.2012 22:53

  Yksityisen firman asiakkaana ei ole pakko olla, jos ei pidä sellaisen palkkauspolitiikasta. Ainakin niin pitäisi markkinatalouden toimia. (Eri asia on että Suomessa on runsaasti esteitä todelliselle kilpailulle.) Jos kilpailu pelaa, hinnat määräytyvät aidosti markkinoilla eikä yritys voi kiskoa asiakkaalta lisähintaa sillä perusteella, että maksaa johdolleen rasvaisesti. Jos johto saa pienempää palkkaa, tuotteiden markkinahinta on edelleen sama, mutta omistaja saa vain paremmat osingot. Käytännössä siis omistaja maksaa johdon palkan (potentiaalisesta) voitostaan.

  Luonnollisesti monopoliasemassa olevassa valtionyhtiössä asiat ovat ihan eri tavalla. Jos on monopoli, ei ole markkinoilla vapaasti määräytyvää hintaa vaan firma yrittää kiskoa asiakkailtaan niin paljon kuin vain kehtaa.

 11. Koira 18.4.2012 22:01

  En tiedä muista VR:n yhtiöistä VR Tracin säkäreistä suurin osa on lähdössä muualle töihin ,
  nuoremmat toisiin sähkö yhtiöihin vanhemmat kortistoon tai eläkkeelle.
  Kohtelu on ollut huonoa Työnantajan ja Rautatieläisten liiton osalta .
  Liiton mies (lue työnantajan) teki paska työehtosopimuksen kilpailukyvyn nimissä.
  Kyllä työnantaja osasi valita mieleisensä luottamusmiehen.

  Niin että meille on ihan sama kuinka huonosti VR:n käy,sama vaikka koko firma meneen konkkaan.

  Mikään ei ole pyhää kaikki on uhrattavissa jotta Mikael Aro ja TOP50 saavat palkkionsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: