VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Veturimiesten luotto yhtiön ylimpään johtoon romahtanut

Uusimmassa Veturimies-lehdessä on avattu henkilöstötyytyväisyysmittauksia. TRIM-indeksein tehty henkilöstön työtyytyväisyysmittaus kertoo muun muassa työssä jaksamisesta ja muista työtyytyväisyyteen liittyvistä asioista.

Merkillepantavaa on lisäksi se, että veturimiesten luotto omiin esimiehiin on laskenut.

VRLeaks muistuttaa, että kuka tahansa voi kommentoida VRLeaksin juttuja täysin anonyymisti, kunhan kommenteilla ei puututa henkilökohtaisuuksiin tai liikesalaisuuksiin ja kommenttien sisältö on asiallista.

Alla asiaan liittyvä dokumentti (klikkaamalla kuvaa näet sen alkuperäiskoossa):

4 responses to “Veturimiesten luotto yhtiön ylimpään johtoon romahtanut

 1. nimimerkki monien puolesta 25.3.2012 18:49

  Tarvetta olisi todellakin myös ItellaLeaksille!

  Tämä maa kaipaa kansalaisaktivismia, koska muuten arat asiat eivät tule päivänvaloon.

  • Nimimerkin "monien puolesta" puolesta 28.3.2012 10:29

   Muitakin Leakseja kuin VRLeaks (ja mainittu ItellaLeaks) kaivataan tosiaan valtion yhtiöihin liittyen nopeasti.

   Näyttää siltä, että valtionyritysten ohjaus alkaa ainakin omien sanojensa mukaan hiljalleen Finnair-sotkujen vuoksi reagoida asioihin, mutta valtionohjauksesta vastaavat eivät saa suodattamatonta tietoa mistään. Hyväveli-verkoston vahvimpiin osaamisiin näyttäisi kuuluvan kiiltokuvapinnan alle kätkeytyvän reaalitilan piilottaminen jopa omistajalta. VRLeaks nostaa päättäjien tietoisuuteen arkoja ja tärkeitä asioita, joissa usein yksilöiden ja yritysten etu menee pahasti sekaisin. Miksi tällaiset asiat mistään yrityksistä eivät ole olleet aiemmin edes omistajan tiedossa? Siksi, että se ei ole johdon henkilökohtaisissa intresseissä.

   Esimerkin mukaiset henkilöstötutkimusten tulokset ovat pöyristyttäviä. Yksikään yksityinen omistaja ei varmasti katselisi noita kovin pitkään. Aivan samanlailla kysymyksiä herättäviä henkilöstötutkimustuloksia löytyy muistakin valtion yrityksistä, jopa sellaisista joista ulkopuolinen ei voisi ikinä uskoa moisia löytävänsä. Veikkaan, että omistaja tai edes hallitus tai muu vastaava valvova taho ei saa tuloksia kokonaisuudessaan vaan ainoastaan suodatetun raportin, yhden sliden yhteenvedon vuosittain.

   Nyt kun hyvä VRLeaksin pyörittäjä osaat tämän teknologiapuolen käytön, niin voisitko ystävällisesti perustaa laajemman ValtioLeaks sivuston? Tekisit aidosti yhteiskunnalle suuren palveluksen. Jo vuonna 2008 tai 2009 Häkämiehen uutisoitiin puuhaavan anonyymiä vinkkipalvelua valtionyhtiöissä tapahtuviin väärinkäytöksiin liittyen. Tuosta ei seurannut lopulta uutista enempää.

 2. Keke 25.3.2012 19:52

  Kaikki rötöstelyt julki vaan! Eihän tästä muuten mitään tuu. Uskottavuus on jo mennyt muutenki.

 3. Pitkänen 13.4.2012 18:22

  Samanlaisia henkilöstökyselyjä on tehty valtion virastoissa ja laitoksissa, Kelassa, Kuntaliitossa jne. Kun näitä ylläpidetään veronmaksajien varoilla ja johtaminen nykypäivänä tuntuu olevan heikkoa, niin avoimuuden ja läpinäkyvyyden vuoksi henkilöstökyselyjen tulokset pitäisi julkistaa netissä. Leaks-sivustot on mitä parhain väline tuomaan epäkohtia julki.
  AKT:n työpaikkakiusaaminen on vain jäävuoren huippu ja vastaavaa ja paljon pahempaa tapahtuu kaiken aikaa julkisin varoin ylläpidetyissä virastoissa ja laitoksissa. Onko puoluepoliittisin perustein palkattuja isopalkkaisia pomoja todella suojeltava näin tehokkaasti? Miksi työntekijöiden kiusaamisen annetaan jatkua?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: