VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Toimitusjohtaja Mikael Aron perjantaipalsta VR:n intranetissä 16.3.2012

VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Mikael Aro myöntää VR:n intranetissä ilmestyvässä perjantaipalstassaan, että VR:n työntekijän kotirauhaa on rikottu.

Alla asiaan liittyvä dokumentti. (Näet kuvan alkuperäiskoossa klikkaamalla sitä.)

6 responses to “Toimitusjohtaja Mikael Aron perjantaipalsta VR:n intranetissä 16.3.2012

 1. Ville S 24.3.2012 14:50

  Niinpä niin. Ensin kiistetään kaikki. Muun muassa Iltalehden haastattelussa 9.3. turvallisuusjohtaja Poutiainen vakuutti, että ”Kyseiset henkilöt ovat olleet totta kai tästä asiasta tietoisia. Muunlaisia toimeksiantoja meillä ei ole.” Sitten paljastuu ja Aro jopa joutuu tunnustamaan, että työntekijää on kytätty laittomin keinoin. Mitähän kaikkea tässä vielä paljastuukaan, kun tätä VR:n pääkonttorin sontakasaa aletaan oikein kunnolla kääntämään. Veikkaan, että uusia paljastuksia ja laittomuuksia tulee esiin niin runsaasti, että lopulta valtion omistajaohjausyksikön on pakko vetää asiasta johtopäätökset ja vaihtaa koko VR:n johto. Tämä olisikin sekä VR:n että myös asiakkaiden edun mukaista.

 2. Halibati 26.3.2012 08:09

  On turha luulla, etteikö tämänmoisesta toiminnasta olisi ollut tietoa ylimmällä johdolla. Tottakai on ollut. Ensin kiistetään, sitten myönnetään minimi – ja toivotaan ettei kukaan pöyhi asiaa enempää. Tätä asiaa nimenomaan pitää penkoa ja syvältä.

 3. J 26.3.2012 09:21

  Mutta mahtaako omistajaohjausyksikkö puuttua tällaiseen kun olivat juuri Pietarissa katsomassa Prinsessa Ruusunen -balettia ja kaikilla oli niin hauskaa yhdessä…? Hauskanpito voi loppua, jos tonkii tätä kasaa liian syvältä?

 4. TH 26.3.2012 12:54

  Tämä on mielenkiintoinen tunnustus. Nimittäin siitä näkökulmasta, että Resiinan keskusteluissa näitä ei ole uskottu millään todeksi, ja rautatieyhtiötä on puolustettu henkeen ja vereen. Samalla tämä foorumi ja sen ylläpito on teilattu ja bannattu, keskusteluakin rajoitettu. Monella rautatiefanilla on nyt totinen paikka, jos nämä asiat osoittautuvat todeksi.

  • Kessua tutuille 26.3.2012 23:32

   No, Resiinan keskusteluihin osallistuu myös näitä VR-yhtymän palveluksessa olevia henkilöitä, jotka tietenkin puhuvat sitä, kenen leipää syövät. Joidenkin keskustelijoiden mielestä asiakas on VR:ää varten, eikä päinvastoin. Vuosikymmenten takainen virkamiesmäinen asennevamma näkyy vielä vuonna 2012 yhtiössä, joka toimii monopoliasemassa sekä realisoimalla aikanaan veronmaksajien rahoilla kustannettua infraa.

   VR, siinä missä Ratahallinto tulisi käydä läpi suurella luudalla, jotta koko valtakunnan kattavaan rataverkkoon ja raideliikenteeseen saataisiin 30-vuoden taon jälkeen se järjen valo, joka siinä oli menneinä vuosikymmeninä. Sitä ei saada aikaan lappaamalla vain poskettomasti rahaa rataverkon kunnossapitoon, vaan asenteen asiakaspalvelua kohtaan tulisi muutuia rajusti. Lisäksi lippujen hinnat tulisi laskea kautta maan erittäin kilpailukykyiselle tasolle, sekä panostaa alueelliseen seutuliikenteeseen kaikkialla, missä on rataverkko ja vähänkin erikokoisia taajamia. Mutta ei ! Meillä keskitytään vain TOP-johtajien ja muiden puliveivareiden etujen maksimointiin bonusten ja muiden vastikkeettomien kannustimien muodossa.

   Kun taannoin annoin palautetta VR:lle erään rataverkon osan henkilöliikenteestä, saatu vastaus oli suorastaan naurettavaa luettavaa. Herra VR:n Liikenne Päällikön mukaan junia ei kannata pysäyttää asemalla X, koska se maksaa. Junan pysäyttämien vie liikaa aikaa ja junan lattialle tulee asiakkeaiden kengissä vain hiekkaa. Kallista on pysähtyminen VR:llä, jos asemalta tulee kyytiin silloin tällöin yksi tai useampi matkustaja. Lisäksi ajankäyttöön vertaaminen on täyttä shittiä kun huomioi sen, että kyseinen rataverkon osa on suurimman osan päivästä tyhjä. VR:n laskelmien mukaan aikataulut eivät kuitenkaan ”salli” pysähtymistä. Olipa ”yllättävä” vastaus. Voisin sanoa, että jopa täysin odotettavissa…

   Niin kauan, kuin VR:llä on samat luupäät ohjaimissa, VR tulee kyntämään vuosi toisensa jälkeen ja ryssimään kaiken sen, mihin koskee. Taitolaji se on tämäkin…

 5. Uuno 27.3.2012 13:58

  Aro kirjoittaa, että ihmiset suhtautuvat myönteisesti rautateihin. Niin suhtautuvat, ovat suhtautuneet jo 150 vuotta. Aron itsensä johtama ”yritys” on tehnyt paljon tämän hedelmällisen tilanteen tuhoamiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: