VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Valtioneuvoston kanslian virkamiehet VR-Yhtymä Oy:n kustantamassa Prinsessa Ruusunen -baletissa Pietarissa

VRLeaks pyysi Valtioneuvoston kansliasta (VNK), eli valtion omistajaohjausosastosta matkalaskut sellaisista valtion virkamiehistä ja matkoista, jotka ovat liittyneet VR-Yhtymä Oy:öön viimeisen neljän vuoden ajalta (1.1.2008 alkaen). Eräästä matkalaskukoosteen yksityiskohdasta selvisi muun muassa se, että Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston virkamiehet ovat olleet tutustumismatkalla VR:n Venäjän liiketoimintaan, yhteistyöhön sikäläisen rautatieyhtiön kanssa, Allegro-konseptiin ja Prinsessa Ruusunen-balettiin Eremitaasi-teatterissa, kuten alla olevasta ohjelmasta selviää. Kyseinen matka on tehty 21.-22.9.2011.

VRLeaks nostaa esiin sellaisen tosiseikan, että Valtioneuvoston kanslia toimii VR-Yhtymä Oy:n valvonnasta vastaavana yksikkönä, ainoana osakkeenomistajana ja käyttää näin 100%:sta äänivaltaa yhtiössä ja valvoo VR-Yhtymä Oy:n toimintaa. Asia ei siis ole toisin päin.

Yhdessä alla olevista dokumenteista mainitaan, että ”Ohjelmassa olevan baletin kuluista on vastannut VR.”

Ja tässä yksittäinen matkalasku:

5 responses to “Valtioneuvoston kanslian virkamiehet VR-Yhtymä Oy:n kustantamassa Prinsessa Ruusunen -baletissa Pietarissa

 1. J 24.3.2012 02:41

  No onpas taas ollut kevyt ohjelma tuossa ”seminaarissa”. Lyhyt esitelmä perillä, muuten täyttä turismia. Ja kohderyhmänä omistajaohjausyksikkö, jonka on tarkoitus valvoa ja ohjata VR:ää. Kuinka tällaisen jälkeen voisi edes olettaa, että kohteena olleet henkilöt kykenisivät tiukkaan päätöksentekoon VR:n suhteen? Kuinka paljon lisää tällaisia vielä löytyy? Välillä käydään Levillä hiihtelemässä, välillä Pietarissa baletissa, ja mitä muuta vielä lisäksi? Aika pahalta korruptiolta näyttää, eikä avainasia tässä todellakaan ole näistä reissuista syntyneet kulut vaan se vaikutus mikä on aikaansaatu: lempeä, asioita sormien läpi tyynesti katseleva omistajaohjaus.

 2. J 24.3.2012 02:51

  Muuten, kukahan tämän oikein on suunnitellut ja organisoinut? Miksi agenda on omistajaohjausyksikön logopaperille tehty? Onko omistajaohjausyksikkö itse päättänyt lähteä porukalla tällaiselle ekskursiolle ja maksattaa matkat valtiolla ja baletit VR:llä? Tästä näkökulmasta tarkasteltuna asia näyttäytyy osittain virkamiesten keskeisenä porsasteluna veronmaksajien rahoilla. Ovatko virkamiehet itse esittäneet että VR maksaa tällaisia kuluja? Onko kyseessä lahjoman sekä pyytäminen että vastaanottaminen heidän osaltaan ja sellaisen antaminen VR:n osalta? Varsin huvittavaa että RZD:tä ei mainita nimeltä vaan siihen viitataan ”sikäläisenä rautatieyhtiönä” – kuvaa hyvin reissun vakavuutta että ei ole vaivauduttu edes tarkistamaan venäläisen osapuolen nimeä virallista agendaa varten, saati että olisi lueteltu keitä henkilöitä sieltä tavataan ja tarkemmin mistä aiheista keskustellaan.

 3. Halibati 26.3.2012 08:05

  Hyvä! Lisää tälläistä porsastelua julki. Nämä ovat niitä oikeita, isoja asioita jotka paljastavat suomalaisen ”lahjomattomuuden” – porsastelun yhteisillä rahoilla.

 4. Oksettaa 26.3.2012 13:02

  Kai dokumenttien haltija kiikuttaa ne poliisille tutkintapyynnön kera. Pikku hiljaa aika saada stoppi tälläiselle törkeälle korruptiolle ja valtion varojen väärinkäytölle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: