VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VRLeaks saanut paljon tietoa VR:n mahdollisesta laittomasta henkilörekisteristä ja pyytää lisää viranomaistutkinnan nopeuttamiseksi

VRLeaks on saanut koko joukon vapaamuotoisia kertomuksia VR-Yhtymä Oy:llä mahdollisesti olevasta laittomasta henkilörekisteristä. VRLeaks pyytää lisää dokumentteja ja kertomuksia kaikilta sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat tai ovat olleet tietoisia asiasta. VRLeaksiin toimitetut sähköpostit käsitellään luottamuksellisesti ja niiden julkaisuista sovitaan tapauskohtaisesti lähteen kanssa. Tekstit voi lähettää VRLeaksiin sähköpostitse osoitteeseen vrleaks@gmail.com. VRLeaks noudattaa julkaisuissaan hyvää journalistista tapaa ja pitää kiinni ehdottomasta lähdesuojasta. Materiaalien lähettäjät voivat näin toimia täysin anonyymisti.

VRLeaksin edustajat voivat tarpeen vaatiessa tavata henkilökohtaisesti mahdollisen laittoman henkilörekisterin parissa työskennelleitä tai sen suhteen tekemisissä olleita henkilöitä.

Kuten VRLeaks aiemmin tässä jutussa kertoi, olemme ottamassa lähiviikkoina käyttöön TOR-tekniikkaan perustuvan dokumenttien lähetysmahdollisuuden, josta tiedotamme lähempänä lisää.

Lisäys 23.3.2012 klo 8.29: VRLeaks ei ota vastaan osia mahdollisesta laittomasta henkilörekisteristä.

One response to “VRLeaks saanut paljon tietoa VR:n mahdollisesta laittomasta henkilörekisteristä ja pyytää lisää viranomaistutkinnan nopeuttamiseksi

  1. Varoen 23.3.2012 02:14

    Poliisitutkinnassa tämä lähdesuoja ei muuten päde kuin julkaistulle materiaalille, jos sillekään. Kaikki tieto näistä rekistereistä VR:llä tai sen yhteistyökumppaneilla lienee luottamuksellista tai salaista, jolloin niiden vuotamiseenkin saa liitettyä rikosnimikkeitä. Vuotoblogeista puuttuu myös oikeuskäytäntö ja ennakkotapauksia. Kannattaa ylläpitäjänä olla tarkkana myös omista kokoelmista, ettei vahingossakaan säilytä suolausrekisteriä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: