VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvostossa perushoitaja, agrologi, opiskelija ja teologian maisteri

VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvoston kokoonpano on tuoreen VR-Yhtymä Oy:n Selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä 2011-dokumentin mukaan seuraavanlainen:

Puheenjohtaja:
Matti Ahde
Varapuheenjohtaja:
Raija Vahasalo, kasvatustieteen maisteri, kansanedustaja
Jäsenet:
Outi Alanko-Kahiluoto, filosofian tohtori, kansanedustaja
Thomas Blomqvist, kansanedustaja
Timo Korhonen, agrologi, kansanedustaja
Kari Kärkkäinen, opiskelija
Raili Myllylä, sosionomi, maanviljelijä
Lauri Oinonen, teologian maisteri, maatila- ja metsätalousyrittäjä
Aino-Kaisa Pekonen, perushoitaja, kansanedustaja
Satu Taiveaho, yhteiskuntatieteiden maisteri, toimitusjohtaja
Raimo Vistbacka, varatuomari

Hallintoneuvoston jäsenille maksetaan 260 euron kuukausipalkkio ja lisäksi 500 euroa kokoukselta.

Huomionarvoista on se, että hallintoneuvoston jäsenille on myönnetty VR:n vapaalippu, joka kelpaa kaikissa junissa kaikkialla rataverkolla, vaikka hallintoneuvoston jäsenet eivät ole VR-Yhtymä Oy:n palveluksessa.

Asiaan liittyvä dokumentti löytyy oheisesta linkistä: VRY_selvitys_hallinto-_ja_ohjausjarjestelmasta_2011

23 responses to “VR-Yhtymä Oy:n hallintoneuvostossa perushoitaja, agrologi, opiskelija ja teologian maisteri

 1. Esko E. 7.3.2012 18:18

  Jopa oli jäätävä paljastus!

 2. russkij zelovek 7.3.2012 19:49

  Oletko joku sosialisti kun kadehdit muiden ihmisten rahoja/ etuja? Kyllä se on ihan ymmärrettävää antaa vapaalippu heille.

 3. Axel G 8.3.2012 02:01

  ”Huomionarvoista on se, että hallintoneuvoston jäsenille on myönnetty VR:n vapaalippu, joka kelpaa kaikissa junissa kaikkialla rataverkolla, vaikka hallintoneuvoston jäsenet eivät ole VR-Yhtymä Oy:n palveluksessa”

  Kiva etu 260 € ja 500 € palkkioiden päälle. Nämä kaikki edut ja palkkiot siit siitä, että ollaan marionetteina paikalla nyökyttämässä päätä kun VR-johto sanelee miten valtion omistaman firman tulee toimia. Kansalaiset ja työväki taas maksavat maailman kalleinta junalipun hintaa. Laittaa hieman raivoksi tämä koko petkutus. Koko VR on niin pannukakku, että jonkun median pitäisi oikein tosissaan selvittää perin pohjin kaikki suhmuroinnit! Vai onko päämediatkin VR:n nuorassa?

 4. Axel G 8.3.2012 02:14

  Monelle kansanedustajalle hallintoneuvoston paikka merkitsee ainoastaan mukavaa lisätuloa ja nämä lisätulot taas antavat pontta ryhmäkurille omassa edustajaryhmässä. Siksi esimerkiksi VR:n hallintoneuvostossa on täysiä ummikkoja. Tietämyksellä ei ole mitään sijaa näiden paikkojen jaossa, vaan sillä miten kukin saadaan tanssimaan sen ison pillin mukaan. VR kiittää ja peli jatkuu.

 5. antileaks 8.3.2012 07:12

  No mikäs vika opiskelijassa ja perushoitajassa on? Eivätkö ole tarpeeksi koulutettuja vai?Voiko leaksi selvittää, mikä olisi kelvollinen koulutuspohja hallituksessa toimimiseen?Onhan meillä ministerikin yo-pohjalta ja toinen MTV- juontaja.Opiskelijat on muuten junissa suuri käyttäjäryhmä, jos ette satu tietämään

  Eikä nuo kokouspalkkiot vaikuta merkittävin suuriltakaan, joten mikä jutun idea mahtaaa olla kun se ei oikein avaudu?

  • Lukija 8.3.2012 10:17

   Aika kaukaa haetulta kyllä kuullostaa, että VR:n kokoluokan hallitusneuvostossa on sellaisia jäseniä, joilla ei ole edes alakohtaista peruskoulutusta.
   Perushoitajan työssä ei ole mitään vikaa, päinvastoin, se on kovaa ja vaativaa työtä, sitä ei ole tarkoitus väheksyä millääntavoin.

   Itse ajan autoa päivittäin, mutta se ei tee minusta pätevää esim liikenneministeriksi tai autoinsinööriksi. Muutaman kerran tulee vuodessa lennettyä lentokoneella lomille mutta se ei pätevöitä minua Finnairin hallintoon eikä lentäjäksi.

   Nuo ministerit valitaan jossain kummallisessa ”salkkujenjako tilaisuudessa” eduskuntavaalien jälkeen. Sama meininkin tuntuu olevan VR:llä.

   Nämä vaan kielivät siitä, että tuolla neuvostolla ei ole mitään oikeaa virkaa eikä käyttötarkoitusta, vaan se on jonkinmoinen pakolla perustettu instanssi, jotta voidaan käsitteellisesti todeta, että VR:n ylimmässä johdossa on myös ”tavallisia” kansalaisia.

   • komm 8.3.2012 10:46

    Auton ajaminen ei tosiaan tee automaattisesti pätevää esim. liikenneministeriksi. Mutta miksi juuri alakohtainen peruskoulutus tekisi mielestäsi ihmisen sitten päteväksi VR:n hallintoneuvostoon? Eihän hallintoneuvoston jäsenten tarvitse eikä kuulu veturia ajaa.

    Hallintoneuvostojen jäsenten tehtävät ovat sisällöllisesti paljon lähempänä esim. juuri kansanedustajan työtä kuin veturikuskin työ. Lisäksi hallintoneuvoston tehtävä on toimia tavallaan eduskunnan edunvalvojana VR:ssä, joten myös sitä kautta nykyisten ja entisten kansanedustajien läsnäolo hallintoneuvostoissa on varsin tarkoituksenmukaista. Toinen asia on se, halutaanko eduskunnan olevan tällä tavoin mukana mm. VR:ssä, vai tulisiko hallintoneuvostot lakkauttaa.

    Mutta jos hallintoneuvosto on, niin minun on kyllä vaikea ymmärtää, minkä takia hallintoneuvoston jäsenilksi tulisi valita kokeneiden kansanedustajien sijaan sellaisia, joilla on ”alakohtainen peruskoulutus”. Omasta mielestäni on hyvä, jos yhdellä tai parilla hallitusneuvoston jäsenellä on syvää alakohtaista tietoa, mutta ei sitä kaikilla hallintoneuvoston jäsenillä tarvitse olla. Ylipäätään hallitukset ja hallintoneuvoston jäsenet pitäisi valita niin, että kukin jäsen toisi jotain uutta toimielimeen. Jos osaaminen on samaa kuin jo toimielimessä olevalla, uusi jäsen ei tuo enää mitään lisäarvoa. On hyvä, että on joku tilinpäätösasioihin erityisen hyvin perehtynyt, joku asiakkaan näkökulmia erityisen hyvin tunteva, joku strategikko, joku erityisen hyvä hallintoihminen, ja ehkä seassa joku toimialaosaajakin. Mutta kaikkien ei sellaisia todellakaan tarvitse olla.

  • Tane 8.3.2012 22:03

   Tuon listan opiskelija, Kari Kärkkäinen, on entinen kansanedustaja. Vuosina 1999-2011 kristillisdemokraattien jäsenenä. Puolue-eliitin palkkiovirkoja koko lista. Suomalaista maantapaa, jota muualla kutsutaan korruptioksi.

 6. Lukija 8.3.2012 08:35

  Tuo Hallintoneuvosto määrittyy osakeyhtiön tai osuuskunnan ylimmäksi hallintoelimeksi, eli se päättää tärkeimmistä asioista, valvoo toimitusjohtajan, hallituksen tai johtokunnan toimia.
  Nyt kysymys kuuluukin, että onko tämä porukka kokemukseltaan tai koulutustaustaltaan päteviä tehtäväänsä? Onko heillä riittävästi toimialaosaamista, kompetenssia, ymmärrystä tai edes mielenkiintoa toimia hallintoneuvoston jäseninä?
  Tuo kansanedustajien mukana olo, mikä vaaliprosessissa valituiksi tulleet henkilöt automaattisesti pätevöittää tällaisiin tehtäviin? Noin ylipäätään, mitä järkeä tällaisilla ”hallintoneuvostoilla” edes tänäpäivänä on?

  • komm 8.3.2012 10:35

   ”Nyt kysymys kuuluukin, että onko tämä porukka kokemukseltaan tai koulutustaustaltaan päteviä tehtäväänsä? Onko heillä riittävästi toimialaosaamista, kompetenssia, ymmärrystä tai edes mielenkiintoa toimia hallintoneuvoston jäseninä?”

   Minkä takia hallintoneuvostossa kaikilla pitäisi olla jotain erityistä toimialaosaamista? Toimialaosaamista tulee niihin jo sitä kautta, että hallintoneuvostossa on ammattiyhdistysliikkeen edustajat kantojaan sanomassa (eivät varsinaisina jäseninä, mutta puhevaltaisina kylläkin).

   Hallintoneuvoston työ on aika samanlaista kaikissa yhtiöissä. Ei toimitusjohtajan tekemisten tai vaikkapa tilinpäätösasiakirjojen tarkastelu vaadi niinkään toimialaosaamista, vaan enemmänkin tietotaitoa organisaatioiden hallinnosta ja talousasioiden lukutaitoa.

   Kun kyse on pääasiassa jo aika pitkän työuran tehneistä, ei koulutustaustallakaan ole enää niin merkitystä. Erilaisia päätöksentekoelimiä paljon läpi käynyt ilman tutkintoa omaava on paljon pätevämpi kuin hienot tutkinnot menneisyydestä omaava, jolta kokemus organisaatioiden päätöksentekoelimistä. Vaikka kuinka olisi joskus 30 vuotta sitten suorittanut minkä tutkinnon, ei se enää myöhemmällä iällä kauheasti vaikuta. Silloin opituista asioista on joka tapauksessa suurin osa jo unohtunut, ja silloin opetetut asiat ovat myös jo monin tavoin vanhentuneita nykykäsitysten mukaan. Kyllä viime vuosikymmenten tekemiset – ja se, miten on päivittänyt ja kehittänyt osaamistaan lähivuosina – vaikuttavat paljon enemmän pätevyyteen toimia hallintoneuvostossa tai vaikka hallituksessakin 2010-luvulla kuin 1970-luvulla tehdyt opinnot. Kyllä esim. eduskunnassa istuminenkin on koulu, ja väittäisin että esim 2 kautta eduskunnassa pätevöittää henkilöä enemmän valtion ja valtionyhtiöiden asioihin kuin vaikkapa yliopistossa suoritettava valtiotieteen maisterin tutkinto.

   • Lukija 8.3.2012 10:57

    ”Ei toimitusjohtajan tekemisten tai vaikkapa tilinpäätösasiakirjojen tarkastelu vaadi niinkään toimialaosaamista, vaan enemmänkin tietotaitoa organisaatioiden hallinnosta ja talousasioiden lukutaitoa.”

    Et varmaankaan ole tosissasi nyt? ja näilläkö nykyisillä hallintoneuvoston jäsenilläkö sitä lukutaitoa on riittävästi? VR:n henkilöstä määrän olessa 12 376 (vuonna 2009) luulisi olevan jo jonkinmoisia laatuvaatimuksia myös tälle hallintoneuvostolle, sillä tuo on niin iso yhtiö Suomen mittakaavassa, että voisi ainakin edes kuvitella olevan jotain valintakriteereitä, kuin ainoastaan Suomen kansalainen.
    Suojatyöpaikka kansanedutajille on sitten eri asia, joskin näitähän on myös toki YLE:ssä ja Alkossa eli sinänsä kyllä valtion linja säilyy myös VR:n osalta.

    ”Kun kyse on pääasiassa jo aika pitkän työuran tehneistä, ei koulutustaustallakaan ole enää niin merkitystä”

    Niinpä, pitkä työkokemus on kyllä erittäin tärkeää oikeastaan missä tahansa ja se juurikin on sitä mainitsemaani kompetenssia vahvimmillaan.
    Kukakohan näistä henkilöistä lienee se, jolla on se pitkänajan työkokemus VR:stä? tai edes raideliikenteestä tai mistätahansa liikenteestä ylipäätään? tai vaikkapa logistiikasta?

    ”2 kautta eduskunnassa pätevöittää henkilöä enemmän valtion ja valtionyhtiöiden asioihin kuin vaikkapa yliopistossa suoritettava valtiotieteen maisterin tutkinto.”

    Jaa’a, mitäköhän mieltä asiasta olisivat Helsingin ja Turun yliopistojen professorit? Itse olen väitteestäsi erimieltä.

   • komm 8.3.2012 16:27

    Kyllä minä aika lailla tosissani olen. Ihan oikeasti hallintoneuvoston eikä edes hallituksen jäsenistä suurimmalla osalla ei tarvitse olla mitään alan perustutkintoa tms. voidakseen toimia hyvin tehtävässään. Ja uskon, että kansanedustajataustaisilla on ihan oikeasti kohtalaisen hyvät edellytykset lukea asiaan liittyviä dokumentteja. Toinen asia on se, onko kansanedustajina tällä hetkellä toimivilla aikaa ja kiinnostusta perehtyä asioihin – ja aikaa ja halua oikeasti vaikuttaa ja muuttaa VR:n toimintaa. Mutta pätevyys hallintoneuvostotyöskentelyyn heistä suurimmalla osalla olettaakseni on.

    ”tuo on niin iso yhtiö Suomen mittakaavassa, että voisi ainakin edes kuvitella olevan jotain valintakriteereitä, kuin ainoastaan Suomen kansalainen.”

    Hallintoneuvostopaikkoja ei tosiaan jaeta vain sillä perusteella, että joku on Suomen kansalainen. Ne paikat eduskuntavaalimenestyksen perusteella eri puolueiden esittämille henkilöille. Kukin puolue päättää omat kriteerinsä, ja lopputulos muistuttaa jäsenten puoluejakaumalta – ja osin myös kotipaikkakuntien osalta – sitten jollain tavoin eduskuntavaalien tulosta. Omasta mielestäni paikkoja voisi hyvin jakaa enemmän muillekin kuin kansanedustajataustaisille. Eli katson, ettei kansanedustajuus ole pakollinen edellytys tuollaiseen tehtävään, ja että myös muita voisi tuonne nimetä erityisosaamisensa perusteella nykyistä enemmän.

    ”Niinpä, pitkä työkokemus on kyllä erittäin tärkeää oikeastaan missä tahansa ja se juurikin on sitä mainitsemaani kompetenssia vahvimmillaan.
    Kukakohan näistä henkilöistä lienee se, jolla on se pitkänajan työkokemus VR:stä? tai edes raideliikenteestä tai mistätahansa liikenteestä ylipäätään? tai vaikkapa logistiikasta?”

    Kuten sanoin, työkokemusta VR:ltä EI TARVITA voidakseen toimia VR:n hallintoneuvostossa tai hallituksessa (ja vastaava asia koskee ylipäätään suuryritysten hallintoneuvostoja ja hallituksia: ei tarvitse olla ollut ko. yrityksen työntekijä voidakseen toimia niissä). Enemmän hyötyä on siitä, että on hallituskokemusta ylipäätään jostain organisaatiosta. Hallitus- ja hallintoneuvostotyöskentely on isoissa yhtiöissä varsin samanlaista toimialasta riippumatta (tai siis erot työskentelytavoissa toimialojen kesken eivät ole juuri sen suurempia kuin erot saman alan yritysten kesken). Siksi esim. Shellin hallituksen puheenjohtaja on Jorma Ollila, vaikka hänellä ei ole lainkaan työkokemusta öljyalalta. Tai vaikkapa Applen hallituksen jäsenillä ei ole suuremmin työkokemusta kännyköiden tai tablet-tietokoneiden osalta, vaan he ovat ihan eri aloilta, kuka miltäkin.

    ”Jaa’a, mitäköhän mieltä asiasta olisivat Helsingin ja Turun yliopistojen professorit? Itse olen väitteestäsi erimieltä.”

    Noissa yliopistoissa on aika monta sataa professoria, joten näkemyksiä tulisi varmaan laidasta laitaan.Valtiotieteiden maisterin tutkintoon ei tietääkseni kuulu juuri lainkaan pakollista perehtymistä valtionyhtiöiden asioihin, joten aika harva professori varmaan kuitenkaan yrittäisi väittää alan maisterintutkinnon kauheasti pätevöittävän valtionyhtiöiden asioiden hoitoon. 2 kautta eduskunnassa tarkoittaa 8 vuoden perehtymistä valtion, kuntien ja valtionyhtiöiden asioihin, ja 3 kautta 12 vuoden opiskelua. Maisterintutkinto on mitoitettu 5 vuodessa suoritettavaksi.

 7. Jorma 8.3.2012 09:31

  Miksi vapaalippu on erityisen huomionarvoista? Oma kustannuksellako pitäisi tutustua ohjastamansa organisaation toimintaan?

  • Kusetus 8.3.2012 11:38

   Ei VR:n toimintaan tutustumiseen tarvita rajatonta vapaalippua. Kyseessä selkeä ylilyöntietu taas, jolla pidetään päättäjät hiljaisena ja tyytyväisinä.

   • Kake 9.3.2012 09:39

    Mikä olisi sopiva tapa? Säännöllinen työvuoro konnarina tai veturin kuljettajana kerran kuussa?

  • Luottis 11.3.2012 23:18

   Olen toiminut VR:llä työntekijäpuolen luottamushenkilönä ja voin sanoa ihan suoraan, että tuollainen koko rataverkolla matkustamisen, sen voimassaoloaikana kattava vapaalippu on ihan selkeästi hallintoneuvoston jäsenten lahjontaa, jolla halutaan vaikuttaa ko.instanssin myötämielisyyttä VR:n johdon taholta ja sitä kohtaan. Sen rahallinen arvo on helppo selvittää, kysymällä VR:n lipunmyynnistä, paljonko vapaalipun hinta on, per vuosi. Saman asian voisi hoitaa kulukorvauksella, joten kyseessä on VR:n johdon taholta selkeästi tarkoituksenhakuinen ylilyönti.

  • J 12.3.2012 10:35

   Kauhean hyvin vapaalippu ei auta tutustumaan organisaation toimintaan asiakasnäkökulmasta. Jää kokonaan kokematta lippuhintojen tuska, joka on arkipäivää rivimatkustajalle.

 8. komm 8.3.2012 10:25

  Nyt minäkään en ymmärtänyt, mikä oli kirjoittajan mielestä vikana? Hallintoneuvoston tehtävä on mm. valvoa toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen toimia, ja VR:n tapauksessa myös valvoa ja ohjata palvelutarjontasuunnitelmien tasoa sellaiseksi, mitä eduskunta toivoisi + toimia yhtiökokoukselle lausuntoja antavana elimenä mm. tilinpäätösasioiden osalta.

  Mikä ongelma siinä on, jos hallintoneuvostossa on perushoitaja, agrologi, opiskelija ja teologian maisteri? Kansaahan (ja kansanedustuslaitosta) hallintoneuvoston pitäisi kai VR:n tapauksessa jotenkin edustaakin. Parempi vaan, että on monipuolisella taustalla tulevaa väkeä kuin että kaikki olisivat vaikkapa valtiotieteiden tohtoreita. Mainittu perushoitaja on Vasemmiston varapuheenjohtaja ja kansanedustaja, agrologi puolestaan laajan kokemuksen etujärjestötoiminnasta omaava kansanedustaja ja oman maakuntansa valtuuston puheenjohtaja, opiskelijakin on tainnut istua kolme kautta eduskunnassa, ja myös teologian maisteri on istunut kohtuullisen pitkään eduskunnassa ja toiminut myös yrittäjänä.

  En itse osaa sanoa, onko tuo palkkiotaso (260 euroa kuussa) + 500 euroa kokoukselta paljon vai vähän. Riippuu aika paljon siitä, mitä hallintoneuvoston jäsenet oikeasti tekevät, ja paljonko esim. perehtyvät asioihin kokouksia varten. Kansanedustajatason kokemusta omaaville tuollainen kuukausipalkkio on suhteellisen pieni, koska peruspalkka heillä yleensä on tuota kuukausipalkkiota parikymmentä kertaa suurempi. Toinen asia on se, paljonko esim. kansanedustaja oikeasti ehtii perehtyä ja puuttua VR:n asioihin. Sikäli esim. entinen kansanedustaja saattaa ehtiä vaikuttaa enemmän. VR:n hallituksen jäsenillä palkkio on 22 800 euroa per vuosi + 600 euroa per kokous (+ vapaalippu VR:lle), eli selvästi enemmän.

 9. Lukija 8.3.2012 13:11

  Siis tosiaan missään nimessä ei ole tarkoitus väheksyä näiden henkilöiden taustaa tai koulutusta, ei todellakaan.

  Voimakkaasti väheksyn sitä, että näissä valtion monopoleissa nämä niinkutsutut hallintoneuvostot ovat kansanedustajille selvästi jonkinmoisia suojatyöpaikkoja. Se, että on tullut eduskuntavaaleissa valituksi ei tosiaankaan automaattisesti pätevöitä henkilöä johonkin toimenkuvaan tai virkaan, paitsi tietnkin siihen kansanedustajan tehtävään.
  Yhtä hyvin voisi tässä kysyä, että miksi tuossa VR:n hallintoneuvostossa ei ole yhtään VR:n rivityöntekijää? ..tai miksi vaikkapa Alkon hallintoneuvostossa ei ole yhtään Alkon työntekijää? Niin, kun tuo hallintoneuvosto on täysin turha toiminne ja jäänne jostain 60-luvulta. VR:ssä ne oikeat päätökset tehdään johdon ja hallitukset toimesta, näille muille ne vaan esitellään. Tuo hallintoneuvosto ei päätä mistään koska sillä ei ole yksin päätösvaltaa mistään, eli mikä sitten selittää kyseisen hallintoneuvoston varsinaisen olemassaolon paitsi se suojatyöpaikka -termi?

  VR-konsernin omilla www-sivuilla kerrotaan, että ”Hallintoneuvosto myös päättää asioista, jotka koskevat yhtiön toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista”.

  Koskakohan VR on huomattavasti supistunut tai laajentunut? Jos näin on käynyt, mikä on ollut tuolloin hallintoneuvoston päätös asiassa?

  • Fiksio 15.3.2012 21:19

   Hallintoneuvoston palkkio on niin olemattoman pieni että kukaan ei yksityiseltä sektorilta viitsi tuollaisella palkkiolla tulla töihin.
   Valtiotieteiden maisterit eivät taida olla mitään bisnes asiantuntijoita vaan lähinnä virkamiesmassaa.

 10. Lukija 8.3.2012 17:45

  Lisää kirjoitukseen ”komm8.3.2012 16:27”

  Tässähän itseasiassa päästään juurikin siihen peruskysymykseen, eli miksi edes tuollaista hallintoneuvostoa tarvitaan sillä VR-konserni yhtiönä on jo muutenkin liikenneministeriön alaisuudessa ja ohjauksessa, samoin sieltä löytyy jo myös jory sekä hallitus? Mitä lisäarvoa tämä hallintoneuvosto voi VR:lle tai millekään valtion omistamalle osakeyhtiölle tuoda, muutakin kuin sen pakollisen, mutta toki kokonaisuuteen nähden melko pienen menoerän?
  Mikä on tuon instanssin tuoma konkreettinen hyöty VR:lle ja tätä kautta, toki epäsuorasti, VR:n asiakkaille?
  Se, ettei työkokemusta tarvita ollakseen osallisena VR:n hallintoneuvoksessa, kuullostaa kyllä jo melko huimalta mutta puolestaan vaan osoittaa sen, että kyseisen neuvoston jokaikinen päätös on joko etukäteen päätetty toisaalla tai sitten he eivät päätä mitään, sillä nämä päätökset perustuisivat ainoastaan mutuun, ei mihinkään muuhun.
  Nyt olisikin erittäin mielenkiintoista tietää, että millä kriteereillä nämä hallintoneuvoston jäsenet valitaan ja miksi ja miksi he juuri ovat, ainakin suurimmaksi osaksi, kansanedustajia?
  Voisihan tässä esittää toisenkin näkökulman, eli missä tämä hallintoneuvosto oli, kun VR:llä oli ongelmia säiden kanssa? Kansanedustus ei ainakaan tuossa kohden täyttynyt, sillä tältä instanssilta ei tullut ensimmäistäkään julkilausumaa tai esitystä tai vaatimusta asioiden kuntoon laittamiseen vaan ”kansan huutoon” vastasi VR:n operatiivinen johto.

  Mitä nyt sitten tuohon mainitsemaasi Jorma Ollilaan tulee, hänellä on pitkä ja menestyksekäs historia Nokian pääjohtajana ja hän itse on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja arvostettu maailmalla, nämä varmaankin riittänevät myös Shell öljy-yhtiölle. Eli siis hieno koulutustausta ja CV aikalailla kunnossa. Applen johdosta en tietenkään tiedä, mutta Apple ei ole myöskään valtion ohjauksessa oleva monopoli.

  Niin, tämä Suomen maa on tunnettu siitä, että koulutus on yliopistoissa korkealaatuista, monipuolista ja kattavaa. Se, että istuu kaksi kautta eduskunnassa, kiitos äänestäjien, ei ole vertailukelpoinen maisterin tutkintoon missään muussa mittakaavaassa kuin mitatussa ajankulussa.

  • komm 13.3.2012 19:53

   ”Mitä nyt sitten tuohon mainitsemaasi Jorma Ollilaan tulee, hänellä on pitkä ja menestyksekäs historia Nokian pääjohtajana ja hän itse on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja arvostettu maailmalla, nämä varmaankin riittänevät myös Shell öljy-yhtiölle. Eli siis hieno koulutustausta ja CV aikalailla kunnossa.”

   Ollila on minunkin mielestä näyttönsä antanut. Mutta pointtini oli se, ettei hallituksessa istuminen edellytä jokaiselta jäseneltä kyseisen alan perustutkintoja: esim. kaikkien Shellin hallituksessa olevien ei tarvitse olla mikään öljy- tai energiaekspertti. Ollilan tarjottava Shellille on nimenomaan se jokin muu kuin öljy- ja energia-alan osaaminen, jota firmassa olisi ilman Ollilaakin.

   Ps. Ollila ei ole koulutukseltaan tekniikan tohtori. Hänellä on kylläkin takanaan kolmelta alalta maisteriopinnot (kansantaloustiede, taloustiede ja teknillinen fysiikka), joten aika vaikuttavat koulutuspaperit hänellä toki ovat. Ollilalta löytyy myös tohtori-titteleitä, mutta ei sentään tohtorin koulutusta. Hänet ovat kunniatohtorikseen nimittäneet Helsingin yliopisto, Teknillinen korkeakoulu, Vaasan yliopisto ja LSE.

  • Fiksio 15.3.2012 21:22

   Ollila on saanut Nokian hallituksen puheenjohtajana Nokian kuralle ja nyt se leikkaa suomen työntekijöitä. Ehkä Nokia pitäisi valita Vr hallitukseen, niin saataisiin firma kuntoon ja johtajille kunnon optiot ja muut edut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: