VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR Track Oy:n yhtiöluottamusmies istuu myös VR Track Oy:n hallituksessa

VR Track Oy:n yhtiöluottamusmies Pentti Suhonen istuu VR Track Oy:n hallituksessa, kuten oheisista dokumenteista käy ilmi.

VRLeaksin saamien tietojen mukaan Pentti Suhonen on valittu VR Track Oy:n yhtiöluottamusmieheksi yhtiön, ei työntekijöiden toimesta, kuten yleisesti on tapana ammattiyhdistysliikkeissä. Kuten VR-Yhtymä Oy:n ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy:n hallituspaikkakytköksissä, tässäkin ongelmaksi muodostuu se, että sama henkilö ajaa kahden instanssin etua samanaikaisesti.

Alla asiaan liittyvät dokumentit:

(Lisäys 5.3.2012 klo 19.25) VRLeaksin saama uusi dokumentti on tässä:

VR Track sissop 05032012

5 responses to “VR Track Oy:n yhtiöluottamusmies istuu myös VR Track Oy:n hallituksessa

 1. Kake 5.3.2012 12:58

  Mikä on yhtiöluottamusmies? Google ei tunne muita kuin Pentti Suhosen.

 2. Suomi Finland OY:n konkurssipesä 5.3.2012 15:44

  Yllättävän helpolla menikin kaikki (aika rajutkin) TES:n muutokset läpi.
  Kentän tuki oli 0%, mutta kukapa sitä nykypäivänä sellaisesta välittää.

  Taitaa rautatieläisten liitossa olla enemmänkin kytköksiä ja kaikenlaista suhmurointia. Siinä vaiheessa viimeistään alkoi herätyskellot soida, kun oma liitto kielsi vaaleilla valitun luottamusmiehen ja hyväksyi empimättä työnantajan valitseman. (Kenen etua siellä ajetaan ja kenen jäsenmaksuilla se liitto oikein toimii.)

  Muutenkin. Mistä lähtien ammattiliitolla on ollut noin kova intressi parantaa yhden yrityksen kilpailukykyä ja vielä omien jäsentensä kustannuksella? Minä aina luulin, että AY valvoo työntekijöiden etua. Eikö tämä VR:n uusi kilpailukyky-TES nyt anna VR:lle epäreilua etua kilpailussa.

  Oikeassa maailmassa jos putkiliike Möttönen ei pärjää putkiliike Löppöselle, niin Möttönen ei voi soittaa metalliliittoon, että nyt tarvittaisiin Möttönen OY:lle sellainen kilpailukyky-TES, jolla saadaan työntekijöiden ansiot alas ja samalla työhön sidonnaisuus ylös. Möttönen itse edustaa firmaa ja Möttösen muija sitten työntekijöitä. Metalliliitto saattaisi laittaa hanttiin tällaiselle idealle ja Möttösen pitäisi keksiä muita keinoja pärjätä Löppöselle.

  Mutta Rautatieläisten liitossa tämä kyllä onnistuu.

 3. Ville S 5.3.2012 17:44

  Eihän siinä mitään kummallista ole, että henkilöstön edustaja istuu yhtiön hallituksessa. Jopa laki edellyttää, että yrityksessä, jossa on yli 150 työntekijää, henkilöstön edustaja valitaan yrityksen hallintoon (kts. Laki henkilöstön edustuksesta yritysten hallinnossa).

  Sen sijaan yleensä on kyllä tapana, että luottamusmiehen valitsevat keskuudestaan työntekijät. Mikäli Suhonen on yrityksen johdon valitsema luottamusmies, ollaan lain väärällä puolella. Oudolta toiminnalta vaikuttaa.

 4. S. vaan 6.3.2012 00:30

  Juurikin näin Ville — mikäli henkilöstön edustajat sitä vaativat, niin joko johtoryhmään/hallitukseen pitää saada edustaja. Lisäksi mua vähän hämmästyttää tämä Iltalehdistöön päätynyt kamerakohu. Keskisuuressa kauppakeskuksessa on vastaava määrä kameroita, eikä se aiheuta mitään suurempaa bolemiikkia. Uskaltaisin väittää, että VR:n alueen läpi kulkee hieman suuremmat väkimassat ja on yhteiskunnallinen intressi varmistaa turvallisuus.

  Vähän alkaa mennä maku tästä sivustosta kun yritetäään väen väkisin nähdä kaikki negatiivisena. Ylläpidon olisi syytä tiedostaa, että tuota kyseistä kameravalvontajärjestelmää hyödyntämällä varmistetaan ihmisten oikeusturva, parannetaan koskemattomuutta, selvitetään rikoksia sekä tehostetaan turvallisuutta kun rikokset, vahingonteot ja häiriökäytös voidaan havaita nopeammin. Laki edellyttää rekisteriselosteen olemassa olon, jolla määritellään tallenteiden käyttötarkoitus, säilytys jne. jne. Laki ei kuitenkaan velvoita että kelle tahansa tulisi esitellä tallenteita. Se on poliisin tehtävä sitten tutkia jos rikos on tapahtunut. Kaikki on tarkkaan kontrolloitua. Lisäksi kameravalvonnasta selkeästi ilmoitetaan kyltein/tarroin. Nyt alkaa haisemaan siltä, että ei lähteet tai VR-Leaksin ylläpito tiedä mistä puhutaan.. Mutta ei se kyllä hirveästi yllätä. Soitellen sotaan, faktoiksi riittää kun riittävän moni sanoo asian olevan niin.

  • Mikko Nieminen 9.3.2012 13:23

   S. vaan, kirjoitit ”Laki ei kuitenkaan velvoita että kelle tahansa tulisi esitellä tallenteita.”
   Mitenkäs kun laissa kuitenkin mainitaan. ”Jokaisella on salassapitosäännösten estämättä oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuaan saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on talletettu tai, ettei rekisterissä ole häntä koskevia tietoja.” Ei tietoja kuulukkaan luovuttaa kenelle tahansa, mutta jokaisella on oikeus saada itseään koskevat tiedot. Lehdistöhän on puuttunut mielestäni juuri tähän, koska VR ei luovuta tietoja kuin poliisille. Lauseesi on kuitenkin sen verran avoin, etten nyt tiedä mitä olet siinä edes tarkoittanut. Kenellä tahansa ei ole oikeutta saada mitä tahansa tietoja, olet täysin oikeassa. Kenellä tahansa ei ole oikeutta saada itseään koskevaa tietoa, tämä taasen olisi lain vastainen toiminta.
   Kukaan tuskin on katsonutkaan epäilyttäväksi toiminnaksi sitä, että hallituksessa olisi henkilöstön edustaja. Vaan tässähän on kyse siitä, ettei henkilöstö ole valinnut edustajaa mihinkään. Tilanteen tekee vielä epäilyttävämmäksi se, että sama henkilö neuvottelee itseään ja ”edustamaansa” ryhmää vastaan.

   Kaiken kaikkiaan mielestäni olet kommentoinut asiaa täysin vierestä. Toteat asioita kuin ne olisivat alkuperäisessä tekstissä väärin ilmaistu, vaikkei alunperin ole ollut sanaakaan kyseisistä tapauksista. Yritäppäs lukea oikein ajatuksen kanssa nuo alkuperäiset tekstit ensin läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: