VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VRLeaks kertoo faktat virkamiesten ja VR:n kytköksistä

VRLeaks on pyytänyt lukuisan määrän dokumenttejea LVM:stä (Liikenne- ja Viestintäministeriö), VNK:sta (Valtioneuvoston Kanslian omistajaohjausosasto) = VR-Yhtymä Oy:n omistaja, HSL:stä (Helsingin Seudun Liikenne-kuntayhtymä) ja Valtiontalouden tarkastusvirastosta koskien VR-Yhtymä Oy:n ja mainittujen tahojen välisiä sopimuksia, joista osa on yleisen käsityksen mukaan salaisia, mutta eivät ole sitä käytännössä, saati juridisesti. Yksikään mainittujen tahojen ja VR-Yhtymä Oy:n välinen sopimus ei pitäisi olla salainen, sillä kyse on valtion monopoliyhtiöstä ja omistajaohjauksen ja LVM:n välisistä sopimuksista.

VRLeaks on lisäksi tilannut kaikilta yllä mainituilta instansseilta dokumentit sellaisten virkamiesten nimistä, jotka ovat osallistuneet VR-Yhtymä Oy:n tarjoamiin kestityksiin, joissa virkamiehet ovat toimineet virkatehtävissä. Edelleen VRLeaks vertaa näitä kestityspäiviä niihin dokumentteihin ja sopimuksiin, jotka on allekirjoitettu edellä mainittujen tapahtumien jälkeen (välillä tapahtuma -> allekirjoitus n. 2 pv … 5 vkoa). Mikäli kestityksen ja sopimuksen allekirjoituksen välinen aika mahtuu mainittuun aikaikkunaan, VRLeaks kaivaa lisää dokumentteja aiheeseen liityen.

VRLeaksilla on hallussaan sellaisia dokumentteja, joista virkamiesten nimet, päivämäärät ja kestitystapahtumat selviävät. Odotamme kuitenkin hallinto- ja julkisuuslain mukaista mainittujen dokumenttien saamista. Mikäli tähän ei päästä LVM:n, VNK:n ja HSL:n osalta, julkaisemme hallussamme olevat dokumentit viimeistään 2.3.2012.

(Juttua editoitu ja tarkennettu 8.2.2012 klo 7.23, jotta juttu pysyy paremmin kontekstissa. Toinen osa jutusta julkaistaan myöhemmin eri otsikon alle.)

One response to “VRLeaks kertoo faktat virkamiesten ja VR:n kytköksistä

  1. J 8.2.2012 01:48

    Veikkaan että kyseessä ovat dokumentit, jotka lain mukaan olisivat julkisia, mutta joita pimitetään tieten tahtoen niitä kysyttäessä tyyliin ”mihinköhän olen sen laittanut”, ”se paperi on kateissa tällä hetkellä”, ”valitettavasti minulla ei ole juuri nyt aikaa puhua puhelimessa [klik]” tai ”ei sellaista paperia ole olemassa”. Kaikki nämä ovat tyypillisiä virkamiesten meriselityksiä, kun jotain dokumenttia ei haluta antaa ei-toivotuksia tiedetylle taholle, vaikka lain mukaan pitäisi antaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: