VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR-Yhtymän vakuutusyhtiö Varmalle maksamat eläkevakuutukset 90.000.000 EUR vuodessa

VRLeaksin aiemmin julkaiseman hallituspaikkakytköksen Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy:öön siivittämänä VRLeaks laski, millaisista rahamääristä työeläkkeiden osalta puhutaan vuositasolla.

Keskikuukausiansio Suomessa oli vuonna 2010 yksityissektorilla 3255 euroa; valtionyhtiöissä voidaan puhua karkeasti 3000 euron keskimääräisestä kuukausipalkasta. Tämän päälle työnantaja maksaa eläkelain mukaista keskimääräistä työeläkevakuutusmaksua 22,4 %:ia (lähde: http://www.veronmaksajat.fi/omatveroasiat/elakejatyottomyysvakuutusmaksut2011). VR-Yhtymä Oy:n palveluksessa oli vuonna 2010 keskimäärin 11416 henkeä (lähde: http://www.vr-konserni.fi/fi/index/vr_konserni_2/Taloustietoja/Osavuosikatsaukset.html). Tämä tarkoittaa sitä, että VR-Yhtymä Oy on maksanut Varmalle työeläkevakuutuksia vuonna 2010 n. 90.000.000 euroa. Tämä asia ei selviä suoraan VR-Yhtymä Oy:n konsernitilinpäätöksestä.

VRLeaks toistaa kysymyksen siitä, onko kyseessä ristiriita? Toisin sanoen, kumman yhtiön etua VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Mikael Aro ja VR-Yhtymä Oy:n hallituksen jäsen Riku Aalto tosiasiallisesti Varman hallituksessa ajavat? Kokonaan toinen kysymys on se, miksi valtion monopoliyhtiöiden toimitusjohtajalla ja hallituksen jäsenellä ylipäätään on kytköksiä muihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin?

2 responses to “VR-Yhtymän vakuutusyhtiö Varmalle maksamat eläkevakuutukset 90.000.000 EUR vuodessa

  1. A 1.2.2012 21:43

    Kuinka paljon Varma maksaa eläkkeitä konsernin työntekijöille?

  2. Jare 2.2.2012 01:23

    Onko tässä välttämättä mitään ristiriitaa, koska kyseessä on kaksi yksityistä yritystä, joista toisen valtio vain sattuu omistamaan kokonaan?

    Aro ja Aalto ovat valittu näiden yritysten luottamustehtäviin kuitenkin aivan yksityishenkilöinä, eivätkä siis ole virkasuhteessa valtioon. Virkarikos ei siis voi tulla kysymykseen. Toisaalta kääntäen, JOS VR:n toimitusjohtaja olisi vielä virkamies, tämä olisi selvästi törkeää virka-aseman väärinkäyttöä näin isoista summista puhuttaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: