VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n toimiva johto Varman hallituksessa – samalla VR siirtänyt eläkevakuutuksensa Varmaan

VRLeaksin selvitysten mukaan VR-Yhtymä Oy:n toimitusjohtaja Mikael Aro on istunut Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy:n hallituksessa vuodesta 2010. VR-Yhtymä Oy on siirtänyt eläkevakuutuksensa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy:lle vuoden 2010 alusta alkaen.

Lisäksi VR-Yhtymä Oy:n hallituksen jäsen Riku Aalto istuu Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma Oy:n hallituksessa.

Aiheeseen liittyvät dokumentit löytyvät alta:
http://www.vr-konserni.fi/attachments/5gppd2hrk/5xFZuc2Gp/Vuosiraportti_2010_nettipdf.pdf (pdf:n sivu 28/112)
ja
Varman internetsivuilta https://www.varma.fi/fi/tietoavarmasta/yhtiotietoa/hallintojajohtaminen/hallitus/pages/default.aspx

Onko tässä ristiriidan mahdollisuus? Voiko sama henkilö ajaa kahden yrityksen etua, josta toinen toimii osin verorahoitteisesti (valtion ostama henkilöliikenne)?

(Juttua korjattu kirjoitusvirheen osalta 30.1.2012 klo 17.44: Riku Aalto on VR-Yhtymä Oy:n hallituksen jäsen, ei sen puheenjohtaja)

7 responses to “VR:n toimiva johto Varman hallituksessa – samalla VR siirtänyt eläkevakuutuksensa Varmaan

 1. Ville S 29.1.2012 19:28

  Vähän oudolta toiminnalta ja kytkökseltä vaikuttaa. Siinä olisi jollekin penkomista, kun selvittäisi VR:n eläkesäätiön lakkauttamisen taustat. Menikö tässä Aron henkilökohtainen etu VR:n ja VR:n henkilöstön edun edelle?

 2. J 30.1.2012 09:07

  Yritykset ovat kyllä muutenkin aktiivisesti purkaneet eläkerahastojaan ja siirtäneet eläkevastuut eläkevakuutusyhtiöille. Tässä ei välttämättä sinänsä ole mitään outoa. Hieman erikoista toki, että Aro istuu kahdella tuolilla. Tätä voi tietenkin penkoa tarkemmin ja ehkä kannattaakin. Välttämättä epäselvyyksiä ei löydy. Voihan olla että kyse on Aron osalta puhtaasta harkinnan pettämisestä luottamustoimia hyväksyessään. Vanhan ”maan tavan” mukaan tällainen oli täysin hyväksyttyä, mutta nykyään ajatellaan niin, että sidonnaisuuksia kannattaa miettiä kun hyväksyy luottamustoimia, jottei synny edes näennäisiä intressikonflikteja. Jos järjestely vain edes näyttää epäilyttävältä niin sitä ei tule hyväksyä, vaikka olisikin täysin puhtaat jauhot pussissa.

 3. Paluuviite:VR-Yhtymän vakuutusyhtiö Varmalle maksamat eläkevakuutukset 90000000 EUR vuodessa « VRLeaks

 4. Paluuviite:VRLeaks kertoo faktat virkamiesten ja VR:n kytköksistä « VRLeaks

 5. Jasu 12.2.2012 13:56

  Kaikissa asioissa ei nyt vaan ole mitään salajuonta. Jos taustalla on eläkesäätiön purkaminen ja varainhoidon siirto Varmalle, niin väitän Vr:n hallituspaikan olevan pitkälti edunvalvontaa. Esim. Vr on voinut edellyttää sopimuksessa hallituspaikkaa ja se on täysin luonnollista.

  Kaiken kaikkiaan, tämä sivusto on mielenkiintoista luettavaa, mutta silti suhtautuisin ”leakseihin” myös tietyllä lähdekritiikillä. Tuskin Vr:n johto on täynnä luurankoja ja moraalista rappiota, kuten tältä sivulta saa sellaisen käsityksen. Mutta kaikkea hyvää ja luen tätä jatkossakin, suhtautuen kriittisesti niin ylläpitäjään kuin Vr:kin.

 6. Kulissien takaa 18.2.2012 15:30

  …tai sitten VR:n johdossa on enemmän luurankoja ja moraalista rappiota kuin mitä edes vuotosivustolla tiedetään. Kaikki VR:n likainen sotku kun ei suinkaan vuoda julkisuuteen.

 7. juhannus 21.2.2012 22:21

  Jasu osui oikeaan – tämä on sivustolla aika selkeä uutisankka. Koska kyseessä on keskinäinen vakuutusyhtiö, sen hallituksessa istuvat suurimpien asiakkaiden (=omistajien) edustajat. Aro ison omistajan eli VR:n johtajana kuuluu ilman muuta hallitukseen. Se on oikeastaan hänen velvollisuutensakin valvoa VR:n etua.

  Samoin työmarkkinaväkeä on eläkevakuuttajien hallituksissa – Riku Aaltohan on metalliliiton miehiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: