VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n edustusaitio Hartwall Areenalla

Valtion monopoliyhtiö VR-Yhtymä Oy on vuokrannut Helsinki Halli Oy:ltä Hartwall Areenan aition numero 334. Kolmannen kerroksen aitiot rakennettiin Areenan laajennuksen yhteydessä vuonna 2005, josta lähtien VR-Yhtymä Oy on ollut Helsinki Halli Oy:n vuokralaisena aitionsa osalta. Aitio käsittää 36 m2 ja sinne mahtuu noin 15 henkeä. Aition sijainnista johtuen siitä on käytännössä koko Hartwall Areenan parhaat näkymät jääkiekko-otteluihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin. Aitiota numero 334 ei ole mainittu osakasluettelossa, vaikka se on rakennettu vuonna 2005, sillä ”osakasluettelo ei ole vielä remontin jälkeen uusien aitioiden osalta valmistunut” (Hartwall Areenan lausunto 25.1.2012).

VRLeaksin saamien tietojen mukaan VR:n aitiota eivät voi käyttää muut kuin VR:n TOP50-johtajat ja heidän seurassaan tulee kussakin tapahtumassa olla vähintään yksi VR:n ulkopuolinen vieras.

Mielenkiintoisen Hartwall Areenan aitio- ja Club Seat-osakasluettelosta tekee se, että osakkaina ovat mm. monopoliyhtiöt Veikkaus Oy, Itella Oyj ja Raha-automaattiyhdistys Ry. Merkillepantavaa on myös Helsingin kaupungin omistama aitio.

Toinen mielenkiintoinen asia on se, että valtion monopoliyhtiöt omistavat ja/tai hallinnoivat 15%:ia Hartwall Areenan aitioista. VR:n tilanteen huomioonottaen Areenan aition hallinnan tekee hyvin erikoiseksi se, että VR saa vuosittaista henkilöliikenteen ostotukea 33.000.000 EUR (kolmekymmentäkolmemiljoonaa euroa), joiden kulurakenteita ei kerrota missään, kuten artikkelissa https://vrleaks.wordpress.com/2012/01/17/valtio-ostaa-vrlta-henkilojunaliikennetta-90-000-eurolla-paivassa/ sanotaan.

Osakesarjat tarkoittavat seuraavaa:
A = aitio
B = Club Seat katsomosta
C = vuokra-aitio (Jokerit HC Oy omistaa kaikki, mutta vuokraa niitä edelleen)
D = parkkiruutu parkkihallissa

Hartwall Areenan aitioiden osakasluettelo löytyy tästä:
Helsinki Halli Oy 25012012 osakasluettelo

VR-Yhtymä Oy:n aition sijainti (pohjapiirroksen lähde: http://www.hartwall-areena.com/fi/kuvat/aitiot_kaikki_102010.gif):

8 responses to “VR:n edustusaitio Hartwall Areenalla

 1. Jorma 25.1.2012 20:38

  Aiotko ihmetellä jokaisen edustuskulun yhteydessä sitä että VR saa tukea valtiolta?

 2. Frank 26.1.2012 10:01

  Kyllä noissa aitioissa on ainakin Assemblyjen aikaan tullut ryypiskeltyä monet vuodet, eikä niissä sinänsä ole mitään sen ihmeellistä. Jääkaappi, sohva, näkymät jäälle (tosin aika korkealta ja siinä mielessä kaukaa) eikä tuolta nyt mitään keikkoja varsinkaan ole järkevä katsoa.

 3. J 26.1.2012 10:32

  Ehkä kiinnostavampi kysymys kuin itse aitio on ketä siellä kestitään ja millä tarkoitusperillä? Kestitäänkö LVM:n tai liikenneviraston henkilökuntaa? Ministereitä? HSL:n väkeä? Mielenkiintoinen havainto sinänsä kuinka monen aition takana on valtio-omisteinen firma. Onko niillä erityinen tarve tällaiseen suhdetoimintaan, varsinkaan niillä jotka toimivat monopolimarkkinoilla?

  • JJ 27.1.2012 14:49

   Vai johtuisiko siitä että valtioyhtiöt ovat keskimäärin aika suuria yrityksiä, ja tämäntyyppisiä tiloja vuokraavat tyypillisesti suuret yritykset. Oikeasti paljon rahaa kestitykseen laittavien firmojenhan ei tarvi pysyviä aitioita mistään vuokrailla, vaan varataan aina tarvittaessa jokin mukava tila mitä kulloinkin halutaan, tai lennätetään asiakkaat laskettelemaan kunnon kelomökkiin. Valtionyhtiöissä homma pitää hoitaa kustannustehokkaasti ettei se herättäisi niin paljon pahennusta.

   • J 27.1.2012 16:21

    Taisit vähän missata pointtini… Kenen suuntaan VR edustaa ja miksi? Onko sillä niin paljon kilpailua että edustaminen on tarpeen vai tehdäänkö sitä oman mukavuuden tai päättäjien myötämielisiksi saamisen nimissä? Entä Veikkaus? Veikkauksella ei nyt ainakaan pitäisi olla ketään isoja asiakkaita, koska vedonlyöntiä harrastavat yksityiset ihmiset, eivät yritykset. Eikä sinne varmaan ketään keskivertoa virtasen muoria kutsuta siksi että se vakioveikkaa pari riviä viikossa. Vai olisiko siellä Veikkauksen johdon poliitikkokavereita, joiden kanssa juonitaan mihin kohteisiin rahaa pitäisi sijoittaa? Mutta rahaa voisi jakaa askeettisemmissakin oloissa: tuskin kukaan kieltäytyy ottamasta sitä vastaan, vaikka ei vietäisikään jääkiekko-ottelua katsomaan ja kaljaa ryystämään. Se vaan on mukavampaa johdon kannalta jos voi kupata hyväntekeväisyysvaroja vähän omaan mukavuuteenkin. Samanlaisia kysymyksiä voi esittää kaikkien valtionyhtiöiden kohdalla.

 4. Timo Ruuskanen 26.1.2012 11:25

  TÖRKEETÄ! Top.50.38 vuotta palvellut.

 5. Monopolimies 26.1.2012 23:34

  Edustustilat ostetaan yleensä asiakasneuvotteluja varten. Kuinkahan monen maailman korkeinta junalipun hintaa maksavan asiakkaan (matkustajien edustajan) kanssa tässä aitiossa on neuvoteltu rautatieliikenteen kehitystarpeista ja yhteistyöstä? Taitaa olla niin, että ei ensimmäisenkään, vaan monopoliyhtiön kestitykset koskevat aivan muita kumppaneita kuin yhtiön surutta silmään pissittyjä asiakkaita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: