VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

Pendolinna – VR:n hulppea edustushuvila Levillä

Tulossa seuraavaksi:
Valtion monopoliyhtiö VR-Yhtymä Oy:llä on käytössä Levin Rahorannantie 19:ssä suuren omakotitalon kokoinen kaksikerroksinen edustushuvila, joka kantaa nimeä Pendolinna.

Pendolinna ei ole varattavissa VR:n TOP 50-johdon ulkopuolisen henkilöstön käyttöön.

Viralliset dokumentit pohjapiirustuksineen Pendolinnasta julkistetaan VRLeaksissa viikolla 4/2012.

VRLeaksilla ei ole käytössä kuvia Pendolinnasta, mutta kuka tahansa lukija voi lähettää kuvia Rahorannantie 19:n huvilasta sivustolle julkaistavaksi osoitteeseen vrleaks@gmail.com. Kaikkea lähetettyä materiaalia käsitellään lähdesuojan piirissä, eikä lähettäjän tietoja luovuteta missään olosuhteissa kolmannelle osapuolelle.

17 responses to “Pendolinna – VR:n hulppea edustushuvila Levillä

 1. Jouni Halinen 22.1.2012 11:57

  Sain aika mesevän ilmakuvan linkattua karttapaikasta, on hieno palvelu. Näyttäis ”maja” olevan rapiat 300 neliötä (vasemmassa alakulmassa mittakaava), varmaan kuitenkin alle 450 neliötä, isompiin taloihin kun joutuu rakennussäädösten (vain Suomessa) mukaan rakentamaan betonisen pommisuojan. Mutta toisaalta onhan VR näitä ”kivikukkojakin” rakennellut, eli ainakin kokemusta löytyy. Ja voisihan sinne tietysti perustaa kriisiaikoina VR:n ”TOP 50 kriisikeskuksen”. Tämä menee jo huumorin puolelle, mutta jos näin on niin voi jäädä rakennuspiirustukset saamatta Kittilän kunnalta, Helsingissäkin on ”pilvin pimein” rakennuksia ym. muuta joiden rakennuspiirrustukset on varustettu leimalla ”erittäin salainen”. Näyttäis tossa oikealla olevan vielä ”resiinavaja” (moottorikelkat ja mönkijät). Näkyy karttakuvan puolella olevan vielä helvetin iso (olisko kuitenkin ”vierastalo”?). Tällä keinolla voidaan mahdollisesti kiertää tota pommarivaatimusta?.
  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=2000&text=Pendolinna+&srs=EPSG%3A3067&y=7521678&mode=orto&x=407458&lang=fi

 2. Tontza 22.1.2012 12:12

  No joo, jokaisen vähänkin isomman yrityksen vakiosettiä. puolen miljoonan euron arvoinen.

  • Karu 28.1.2012 09:37

   Eihän Leville ton kokosta ”mökkiä ” pysty tekeen alle miljoonan , taitaa mennä lähemmäs puoltatoista . Pelkästään ton kokonen tontti paraatipaikalra maksaa ton manitsemasi puoli miljoonaa .

 3. Uuno 22.1.2012 17:08

  Tällaisia porsastelumajoja ja johtajien öykkärimäisiä bonusjärjestelmiä tarvitaan, koska valtionyhtiöihin halutaan houkutella johtajia kapitalismin piiristä. Mitkään pörssiyhtiö-kaljatehtaiden pamput eivät pieraisisikaan VR:n työpaikkatarjouksille, jos tarjolla olisi vain riittävä, mutta kohtuullinen palkka ilman jättimäisiä etuoikeuksia, joita porsastelukapitalismin palkkarengit ovat tottuneet saamaan.
  Nyt vain pitäisi tietää, mitä valtio menettäisi siinä, että VR:n, Itellan jne. johtajiksi valittaisiin henkilöitä, joille työ on itsessään arvokasta, ja palkaksi siitä riittää kymppitonni ilman ansaitsemattomia sikailuetuja.
  Ehdotus VR:n rivityöntekijöille: koska johtajanne näyttävät tienaavan jopa monikymmenkertaisesti teitä enemmän, sovittakaa oma työpanoksenne tähän. Indeksinä Aro on 100, tehkää siis työmiehet töitä korkeintaan 5-10 prosentin sitoutuneisuudella, koska ette ole tilinauhan ja etujen perusteella sen arvokkaampia.
  Näin kun toimisivat työntekijät kaikissa jättipalkoilla johdetuissa yrityksissä, eikähän löytyisi laki öykkäröinnille.

  • Nyos 25.1.2012 00:58

   Todellakaan mitenkään ottamatta kantaa juuri VR:n tilanteeseen tai johtajiin, niin lienee aiheellista muistuttaa seuraavaa: todellisilla pätevillä alansa asiantuntijoilla on usein monta vaihtoehtoa työpaikkaa valitessa. Vaikka mielenkiinto ja työn arvokkuus olisivatkin selkeästi päämotiivina työntekoon, niin jos on edessä kaksi+ yhtä mieleenkiintoista ja muuten tasaveroista paikkaa, joista toisella saa kilpailukykyisen (tai vaan korkeamman) palkan ym edut ja toisessa ei, niin on vain typeryyttä valita jälkimmäinen. Tuon tiukan kilpailuasetelman takia johtajista maksetaan paljon ja pätevistä syystäkin. Että turhat kateudesta johtuvat jupinat pois, ihan reilusta pelistä on kyse yleisesti ottaen, kun Suomessa saa itseään vapaasti samalla tavalla kouluttaa ja kokemuksia kerätä aikas tasa-arvoisesti, aivan kuten ne muutkin täällä saavat. Jotkut vain onnistuvat pääsemään eri asemiin kuin toiset.
   P.S. Lue uudelleen kirjoittamani ensimmäiset yhdeksän sanaa, jos herne on nyt tukkeena.
   P.P.S. Mutta propsit VRLeaksin olemassaololle! Näitä tietoja on mielenkiintoista seurata. Avoimuus on hyvä asia.

   • Nyos 25.1.2012 01:08

    Niinjoo, lisäys varsinaista aihetta koskien: sitä kyllä voitaisiin miettiä, että onko Pendolinnan kulut tuoneet tarpeeksi hyötyä VR:lle eli kokevatko ne Top50-pomot sen käyttöedun niin tärkeäksi tai isoksi plussaksi työsuhteessaan, että Pendolinnan hinnalla saadaan/on saatu nostettua pätevien pomojen (varmasti joukkoon mahtuu edes yksi sellainenkin) kiinnostusta ja vetovoimaa työpaikkaansa kohtaan, vai olisiko jokin muu ollut parempi, vetoavampi ratkaisu.

   • Uuno 25.1.2012 13:28

    Pidän kateuttakin aivan hyvänä syynä arvostella missä tahansa yrityksessä vallitsevia monikymmenkertaisia tuloeroja. Ihminen on koko ikänsä lapsi, johon pätee jokseenkin sama psykologia kuin pieniin lapsiin. Rikkinäisellä puuautolla leikkivä lapsi alkaa itkeä, jos isoveli saa ajaa hiekkalaatikolla tuliterällä golfkärryllä. Miksei aikuinen saisi tuntea samoin, eli tuntea ja osoittaa kokevansa vääryyttä.

    Porsastelukapitalismin iso ongelma onkin se, ettei se kestä moraalista tarkastelua, ja pitemmän päälle kaikki inhimillinen toiminta edellyttää kestävää moraalista perustaa. Tästä on jo merkkejä tuoreimmissa kapitalismin kriiseissä. Valtionyhtiöt voisivat paremmin, jos ne ottaisivat poliittisella päätöksellä suunnan kohti kohtuutta.

   • Nyos 25.1.2012 14:44

    Aikuisen ihmisen olisi lapsellisen kateuden sijaan suotavaa ymmärtää, että on moraalisesti _oikein_, että jotkut ihmiset ansaitsevat paremman palkan kuin toiset, esim lahjakkuuden, taidon, ahkeruuden, tms. perusteella. Todella korkeaksi palkka nousee sitten, kun monet tahot huomaavat tämän yksilön laadun poikkeuksellisen arvon ja alkavat kilpailla siitä, kuka hänet talliinsa saa. Ja nimenomaan moraalisesti väärin on ajatella, että ei anneta tuollekaan, koska mä en saa. Lisäksi useissa tapauksissa se toisen hyvä ei ole itseltä pois, jolloin kateus on täysin turhaa ja pikkumaista.
    Golfkärryesimerkissä se pikkuveli ei varmaan ole tarpeeksi iso ja osaava golfkärryn rattiin, jolloin vältetään vahinkoja. Sama homma töissä: päästetään vain tarpeeksi pätevä kantamaan isoimmat vastuut, jotta taas vältetään vahinkoja.
    Disclaimer: Tarkoitan siis yleisesti. En puhu tässä VR:n johtajista, kun en tiedä niistä, mutta toivon, että kohta tietäisin VRLeaksin kautta!

   • Uuno 25.1.2012 15:08

    Tähän voin todeta, että en pidä Mikael Aroa (vuosiansiot 500 000 e) 15 kertaa ”lahjakkaampana”, ”taitavampana” tai ”ahkerampana” kuin kyseisellä palkkaerolla työskentelevä VR:n rivityöntekijä. Kumpikin tekee vain omaa tarpeellista työtään.

    Arot ja kaltaisensa ovat lahjakkaita, taitavia ja ahkeria tekemään kapitalistisissa suuryrityksissä omistajille sitä, mitä omistajat haluavat, eli paljon rahaa. Sen voi hyväksyä, jos halutaan, ettei moraalikeskustelua sotketa tähän.

    VR ei kuitenkaan toimi kapitalistisessa toimintaympäristössä, ja vallitsevan yleisen mielipiteen mukaan sen tulisi olla yleistä hyvää tuottava valtion palveluyritys. Tämän pitäisi näkyä myös palkka- ja johtajapolitiikassa. On löysää tuloeropropagandaa väittää, ettei joku yritys saa osaavia ammattilaisia johtajikseen muuten kuin menemällä mukaan jättipalkkaralliin. Muitakin hyviä johtajia on kuin pikavoittokapitalismin juoksupoikia.

 4. teppo 23.1.2012 14:53

  hienoa että tämänkaltaisia sivuja perustetaan.
  ei muuta kuin häkää vaan!

 5. Petri Pesu 24.1.2012 17:02

  Jos palkkatulosi heikentyy äkillisesti 5-25% lienee kaikille selvää että se ei motivoi.
  Samaan aikaan johtajat keksivät heikennyksiä ja uhkailevat milloin milläkin niin kuka tässä vielä jaksaa yrittää?
  Samaan aikaan top 50 johtajaa palkitaan olemattomasta.Varttukaa vaan kun eka poliitikko tai puolue joutuu vr´n takia median hampaisiin niin alkaa johdossakin väki vaihtua.
  Sitä kutsutaan silloin sopeuttamiseksi.

  • Heino 25.1.2012 10:05

   Stubb monen muun ohella oli näreissään wikileaksistä.. on selvää, ettei suomalaisen yhteiskunnan johto pidä läpinäkyvyydestä…Kuten joku taannoin ehdotti, suomalainen yhteiskunta tarvitsisi leaksit vähän joka paikkaan, oikea korruption kotimaa.

   Erinomainen sivusto!

 6. Rutapino 26.1.2012 12:52

  Törkeetä! Vain top50.RUKKASUKOT MUKAAN!

 7. Karu 28.1.2012 09:40

  VR:llä on loma-asuntoja myös ulkomailla . Ainakin Italiassa ja Espanjassa . Kuka niitä saa käyttää ? Onko se tuo sama TOP 50 porukka ? Tietääkö joku ?

  • TäysiQ 22.2.2012 14:28

   Italiassa ja Espanjassa olevia loma-asuntoja voivat varata kaikki VR:n palveluksessa olevat. Yleensä vuokra-aika on yksi viikko ja etusija annetaan sellaiselle joka ei ole aikaisemmin siellä käynyt.

 8. Skiffari 40 28.1.2012 12:02

  No voi saatana sentään, tämä tästä vielä puutui. Joku entinen tai nykyinen VR:nen voisi kommentoida tähän ketjuun, että kuinka monta ”Dr13linnaa” VR:lä/valtionrautateillä on/on ollut, missä päin maailmaa ne ovat/ovat olleet, ovatko ne henkilöstölle maksullisia/olivat maksullisia vai ilmaisia. ja saiko ko. kohteeseen koko VR:sen perhe ilmaisen/maksullisen ”kyydityksen” ovelle asti. Junalla, resiinalla, lentäen, laivalla, bussilla, taksilla, polkupyörillä vai joutuiko sinne mahdollisesti kävelemään.

 9. Skiffari 40 29.1.2012 16:44

  Soittelin tossa 83 vuotiaalle selväpäiselle äitimuorille hänen isänsä (FOS 1890-1951) oli kuolemaansa asti VR:n palkkalistoilla, no leskelle (MMS 1892-1980) jäi elinikäinen vapaalippu, mutta lapsilla ( EHS 1925-1988) ja muorilla vapari meni ”katkolle” kun mittariin ”napsahti” 18 vuotta. Hänelle asia selvisi (vuonna 1946), kun konnarisetä kerran vaparia vilkaistuaan ystävällisesti mainitsi, nyt tämä piletti maksaa neidille ”95 penniä”, eli katoavaisia ovat monopolipuljun henkilökuntaedut. Siis alle TOP 50 porukan, heille palkkakehityksen, bonareiden. kokouspalkkioiden (jos niitä ei ”kotoa” saa niin on VARMASTI paikka josta niitä voi kuittailla) ja kaikenlaisten etujen ”kasvukäyrä” on niin kuin hienosti sanotaan ns. ”nousujohteinen”, vuosineljännes kvanttaalista toiseen (Q 1-Q4). Vaikka samaan aikaan tuloksenteko kyky saattaa olla hyvinkin ”haasteellista”. Milloin esim. sataa lunta?, ja VR radan työntekijät eivät tajua, että sitä pitää lapiooida yötä päivää talkoohengessä radoilta syrjään Joku voisi Trafista selvittää TOP porukan ”autovarustuksen”, ne on tietysti liisareita, mutta eikö rekkarista kuitenkin selviä kätevästi näiden 50 auton haltija (VRTOP 50 Oy), pakujen haltijana on tietysti VR Oy. Onkohan yhtään alle 50 000 egen menopeliä ajossa, epäilen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: