VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR-Yhtymän henkilöston matkustusoikeudesta

Verottajan mukaan henkilöstöetuus on verovapaata ainoastaan silloin kun etu on koko henkilöstön käytettävissä.

VRLeaksin saamien tietojen mukaan VR:n rautatieliikenteen työntekijät saavat vapaan matkustusoikeuden lähi- ja kaukojunien ekoluokassa (entinen 2. luokka). Vuoden 2011 alusta Transpointin ja VR Cargon työntekijät siirtyivät tytäryhtiöiden fuusioinnin VR-Yhtymä Oy:öön takia VR-Yhtymän työntekijöiksi.

Tällä hetkellä tilanne on se, että vapaata matkustusoikeutta vailla ovat käytännössä maantieliikenteen työntekijät, vaikka he ovatkin VR-Yhtymän palveluksessa.

Eriskummallisen asiasta tekee se, että henkilöliikenteen työntekijöiden perheenjäsenet saavat etukortilla -70% normaalihinnasta, samalla kun esimerkiksi vanhan Transpointin työntekijät saavat -50% normaalihinnasta, vaikka he ovat VR-Yhtymä Oy:n työntekijöitä.

VR-yhtymän tytäryhtiöiden työntekijät (Avecra Oy, Corenet Oy) saavat myös -50% alennuksen. Tämä on johdonmukaista, sillä ainoastaan suoraan yhtiön palkkalistoilla olevat työntekijät voivat saada täyden edun.

VRLeaksiin lähetetyssä sähköpostissa kirjoitetaan: ”Yhtiön johdolta on tiedusteltu mahdollista matkustusoikeutta, koska tällä hetkellä yhtiön työntekijät ovat eriarvoisessa asemassa. Yhtiön taholta on epäsuorasti ilmoitettu, etteivät entisten tytäryhtiöiden työntekijät saa juniin vapaata matkustusoikeutta. Tämä lisää entisestään huonoa ilmapiiriä yrityksessä, joka voisi ottaa työntekijänsä paremminkin huomioon.

11 responses to “VR-Yhtymän henkilöston matkustusoikeudesta

 1. Pertti Heikkinen 17.1.2012 14:29

  Mistä lähtien *vapaa* matkustusoikeus on palautettu? Sellainen on kyllä joskus kauan sitten ollut, muta poistettiin aikoja sitten.

 2. matti meikäläinen 17.1.2012 16:30

  Ei ole täysin vapaamatkustus kellään, ehkä yhtiön johdolla. On rajoitettuja junia mihin ei ole asiaa ja omaisten etu muuttuu myös kevään aikana.
  Tämä etu huononee kaikilla mikä on todella kurjaa. Ei esim vet kuljettaja saa mtään,alennusta vr bussi likenteessä. Miksi bussi kuskin pitäisi saada sit juna kyydistä. Tai saako vet kulj. Tai kond. Rahtialennusta transpointilta? Ei taida saada. Siten olkaamme hiljaa tästä aiheesta.

  • q79 18.1.2012 18:54

   eipä ole bussikuskit vr:n palkkalistoilla… niin ei heidän kuulukaan saada alennusta

 3. akkukenno 17.1.2012 21:39

  kaikki vaan samalle viivalle -50% alennusta vaan kaikille tai ei ollenkaan alennusta.. ajatelkaa mitkä rahat siitä vr saisikaan.. =)

 4. Mika Veturinen 19.1.2012 00:32

  Kuinkahan moni käyttää loppu viimeksi tuota matkustus oikeutta?Siis enemmän kuin kerran pari vuodessa.

  Kyllä,julkisuuden hakuinen palsta.
  Sen vuoksi ehdottaisin että tekisitte presindentin vaali leaks,mäkihyppy leaks ja varsinkin stripparit leaksin,siinä oli paljon paljastettavaa kuvien muodossa.
  Aika noloa jos suoraan sanotaan.
  Huono PISTE

  • pekka 19.1.2012 15:05

   Se verovapaushan liittyy nimenomaan siihen (tässä tapauksessa matkustusoikeuteen), että etu on koko henkilökunnan käytettävissä. Tämä lukee ihan suoraan pykälissä. Se on sitten toisarvoinen asia, kuinka moni etuutta käyttää, ja kuinka usein. Ei varmasti olisi mukavaa joutua maksamaan ylimääräistä veroa asian tiimoilta.

 5. Tontza 22.1.2012 12:08

  niin eiköhän se vapaamatkustusoikeus kuulu jo entisiin etuihin.Ei mun mielestä enää tätä
  päivää.

 6. Сialis tadalafil 26.1.2012 21:21

  What a great website. Well done

 7. AC 31.1.2012 19:15

  Ainakin Avecra Oy:n 50% etu on henkilökohtainen ja koskee ainoastaan henkilökuntaa, ei perheenjäseniä eikä vuokrahenkilökuntaa. Hieman kornia että junassa täysipäiväisesti mutta vuokrafirman listojen kautta työskentelevä junaemäntä maksaa vapaa-ajan matkoistaan täyden hinnan, kun taas vaikkapa Transpointin kuski pääsee ilmaiseksi.

  • q79 3.2.2012 10:44

   Kannattais lukea ylläoleva teksti ennen kommentoimista. Entisen Transpointin työntekijät saavat 50% alennusta… voiku pääsiski ilmatteeks. Ja avecran henkilöstöhän saa sen -50%… Ja onhan siinä pakko olla eroa, että onko vuokrafirman kautta töissä vai suoraan yhtiössä……

 8. erkki nirkkonen 24.1.2016 11:08

  minulla on eläkkeellä ollessa vapaalippu toistaiseksi voimassa, onko muutoksia tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: