VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n tämän päivän sisäinen tietoturvaohje

VRLeaksiin on saapunut jälleen dokumentti, jonka voi lukea alta.

Mitä noihin Lehtipuun ja Jorosen kommentteihin sivuston oikeista tai vääristä kommenteista tulee, jätämme ne täysin omaan arvoonsa; faktat ovat faktoja ja dokumentit ovat dokumentteja.

Niin kauan, kun tietokoneet eivät keskustele nokkelasti keskenään, firmojen suurin tietoturvariski ovat heidän työntekijänsä. Tässä on aivan turha etsiä yksittäistä syntipukkia näille leakseille, sillä vuotajia piisaa vaikka kuinka paljon jatkossakin, kunnes yhtiön toimiva johto ymmärtää, että henkilöstöllä on paha olla.

5 responses to “VR:n tämän päivän sisäinen tietoturvaohje

 1. Kerberos 5.1.2012 23:04

  Sitähän voisi tämä VR:n perkeleen kultapossukerho miettiä, että mitä on tullut tehtyä? Vai onko tullut tehtyä mitään? Vai onko joku erikseen maksanut että teette vahinkoa?

  Johdetaanko VR:ää kännissä? Ainoastaan lähipiiri voi tietää… Ja muut haistelijat.

  Tosin kaverin päätökset viittaavat siihen, että ainakin lounaan jälkeen tulee nappailtua.

 2. Spede 7.1.2012 09:00

  Tiedotteessa sanotaan että väärää tietoa…Hohhoijaa mitä selitystä, uskoo ken tahtoo. Vai levittääkö VR henkilöstölleen virheellistä tietoa? Se onkin oikein vastuullista toimintaa yhtiöltä. Jos herrat Lehtipuu ja Joronen luulevat, että vuodot loppuvat ja henkilöstö tottelee, niin erehtyvät pahemman kerran. Tuollainen salailu ja hyssyttely vaan lisää tietovuotoja ja innostaa kaikkia paljastamaan salaisuuksia. Teille nauretaan, ymmärrättekö?

 3. Beng 15.1.2012 10:42

  Tuosta tietoturvasta vouhotettiin VR:llä jo vuonna 2008. Ilmeisesti tuossa tiedotteessa mainittu tietourvan verkkokurssi verstaalla on edelleen vuoden 2008 peruja.

 4. Timo Valtonen 17.1.2012 11:01

  VR;n reagointi tuo mieleen Venäjän rautatieministeriön (Ministerstvo putii soobsshtshenii) käskyn 90-luvun puolivälissä kieltää kaikenlainen Internetin käyttö rautateillä kun silloiset foorumit, mm postituslista 1520 mm, kertoivat ”ikävistä” asioista.

 5. Beng 28.1.2012 17:57

  Internetin käytöstä… Ollessani VR:llä internetin käyttö oli kiven alla oikeuksia täytyi anoa esimieheltä. Työtehtävissä (asiantuntija) internetiin pääsy olisi helpottanut työtehtävieni hoitamista. Tsaarin valla ajoilta on tuon lafkan toiminta edelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: