VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n varikoilla ehdoton kuvauskielto

VR on täysin yllättäen asettanut ehdottomat kuvauskiellot kunnossapitovarikoilleen (Tpe, Ilmala, Kv, Pm, Ol, Jns, Sk ja Tku), jotka koskevat VR:n ulkopuolisia henkilöitä. Kuvauslupa esim. Dv12-veturin kuvaukseen tulee hakea VR Pääkonttorista kirjallisesti. VRLeaksin saamien tietojen mukaan toisen varikon VR Henkilöstöön kuuluva ei saa kuvata varikkotiloissa sitä veturia, jonka on varikkotiloihin omin voimin ajanut.

Tämä on sikäli mielenkiintoista, että nämä vetovehkeet, kuten Dv12, Dr14, Dr16, Sr1 ja vaikkapa Sr2 voivat toki olla vakavan teollisuusvakoilun piirissä, vaikkakaan yhtäkään mainitusta sarjasta, saati sarjan vaatimista komponenteista ei enää vuonna 2011 valmisteta; kaikki vaihtomodulit ja -palikat ovat VR:n omaa tuotantoa/varastoa.

Se mikä tästä(kin) asiasta tekee täysin naurettavan, on se että mainittujen vetureiden kuvaaminen on sallittua ulkoilmassa jokamiehenoikeuksin, mutta ei sitten sellaisessa hallissa, jossa kaikki VR:n pr-markkinointimatskut tuotetaan.

VRLeaks kiittää kaikkia lukijoita! Ei muuta kuin hyvät uudet vuodet ja tervetuloa uudelleen! Jos joku väittää, että nämä jutut eivät kiinnosta ketään, hän valehtelee. Tässä eilispäivän tilastot:

4 responses to “VR:n varikoilla ehdoton kuvauskielto

 1. Katonyymi 31.12.2011 13:54

  Kyseessä tuskin on vetureiden tekniikan varjelu, vaan VR:n operointikäytäntöjen varjelu. Pelkäävät kai (paranoidisesti sanoisin), että tulevat rahtiliikenteen kilpailijat alkavat kuvata miten varikoilla veturit kiertävät. Kun eivät voi julkista kuvausta kieltää, kieltävät sen minkä voivat.

 2. Katonyymi 31.12.2011 13:58

  …ja siis varmaan myös huollon järjestelyjen varjelu. Huoltotoiminnan pyörittäminen lienee kuitenkin yksi suurimpia aloittavien kilpailijoiden haasteita. Rahtiliikenteen kilpailija Suomessa on todennäköisemmin uusi firma kuin eurooppalainen kokenut firma, joten aloituskynnystä nostetaan keinolla millä hyvänsä.

 3. Bussi-Esko 31.12.2011 15:39

  Kyllähän nämä kiinnostavat aina, etenkin kun sivuaa omaa alaani ainakin välillisesti.

 4. pexi 2.1.2012 02:07

  Onneksi Liikennevirasto pelastaa tilanteen sallimallla vakoilemisen esim. Oulussa tai Kouvolassa. Toki pilttuuta avataan vain joskus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: