VRLeaks

VR:n salaisuuksien julkinen vuotosivusto

VR:n ylimmän johdon bonusjärjestelmä

VR:n TOP 50-johtoa koskeva bonusjärjestelmä ja sen speksit ovat tulleet VRLeaksin tietoon ikään kuin joululahjana.

Bonusjärjestelmästä tekee miltei surkuhupaisan se, että kumuloituva liiketulos tehdään aivan jollain muulla kuin operatiivisella toiminnalla: mm. Pasilan asema myytiin, samoin kuin Turun konepajan kiinteistöt. Seuraavaksi myyntiin on menossa Transpointin Pasilan kiinteistö maa-alueineen. Vaikka dokumentissa puhutaankin satunnaiseristä ja niiden vaikuttamattomuudesta bonusjärjestelmään, kiinteistökaupat ovat silti bonusjärjestelmän piirissä.

Bonusjärjestelmädokumentin voi lukea täältä: VR-bonussysteemi

Manittakoon, että Mikael Aron juhannuksena 2013 laukeavat bonukset tarkoittavat meikäläisten valuutassa 450.000 euroa – mikäli Euro ei ole siihen mennessä hajonnut 🙂

Jos kyseessä olisi joku muu kuin valtion 100%:sti omistama monopoliyhtiö, tällainen palkitsemisjärjestelmä olisi ihan ookoo ja normaalin liike-elämän mukaista, mutta kun asia ei niin ole, tämä aiheuttanee hämmennystä varsin paljon niin VR:n sisällä kuin valtio-omistajassakin. Mainittakoon vielä tässä samassa kontekstissa, että VR:n kassassa on 160.000.000 euroa löysää, joten kyllä se aina tällaisen pienehkön bonarijärkän hievahtamatta kestää.

Tässä on jonnin verran lisätietoa aiheesta: http://www.vr-konserni.fi/attachments/sekalaisia/newfolder/5wZ91njSd/palkka-_ja_palkkioesitys_2010.pdf, joskaan tässä ei kerrota muuta kuin pakolliset faktat liksojen suhteen. Se ”the information”, eli olennaisin osuus on skannaamissani dokkareissa.

4 responses to “VR:n ylimmän johdon bonusjärjestelmä

  1. lea koski 12.1.2012 00:44

    Miten olisi myös Fortumleaks! Minua asiakkaana kovin kiinnostaisi. Fortum tahkoaa voittoa kovasti asiakkaiden rahoilla ja sijoittaa ne Venäjälle ja johdon palkkioihin kun taas meidän asiakkaiden linjat ovat rapakunnossa. Veihän Liliuskin rahaa ainakin 50 milj. euroa eläkkeelle lähtiessään.Siinä sitä meni enemmän kuin yhdessä myrskytuhossa. Varsinainen monopoli sekin!

  2. kari rahja 1.2.2012 16:53

    Mielenkiintoinen bonus-järjestelmä.

    Ymmärränkö oikein, jos totean, että liikevoiton tavoitetaso on asetettu rahanarvon alenemaa vastaavaksi, jolla voi saada täydet bonukset.

  3. Paluuviite:Liikenneministeri, kilometrikorvaukset, VR « Poljin, polku ja politiikka

  4. Paluuviite:VR:n tosiasiallinen tulos muu kuin mitä julkisuudessa on kerrottu « VRLeaks

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: